Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » MiroSlaVira » 2021 » Август » 12
MiroSlaVira Молитва за Україну

MiroSlaVira


Оценка: 2.2/5 Голосов: 18

Молитва за Україну

12.08.2021, 15:29:58 5658 2.2 14

                                      Мирослав (Григорій Юшкевич)

                               Молитва за Україну
                          (до дня Незалежності України)
      
                           Дажбоже* наш рідний!
   Благослови це слово щире, і дай мені мудрість пояснити, а вам, славні українці, зрозуміти його.
   В хвилини сімейних свят і в дні історичних та знаменних подій народу нашого, ми що рази звертаємось до  тебе з молитвою. Звертаємось і за порадою, і за натхненням, і за правдою, і за впевненістю. Вислухай і цю молитву, вислухай щиру сповідь мою, єдиний і всемогутній Володарю Всесвіту.
   Довгі - предовгі століття український народ вів страшну і невтомну боротьбу за утвердження власної держави, за її незалежність і цілісність. У полум’я цієї боротьби було кинуто велетенські жертви. І багато, дуже багато гарячої крові ввібрала в себе українська земля. Для здійснення заповітної мрії на вівтар перемоги народ поклав життя мільйонів і мільйонів кращих синів  і доньок своїх. Але ні жорстокі тортури, ні соловецькі морози, ні безводні казахські степи не зламали волі велетнів духу, славетних борців за вільну Україну. Слава їм відомим і невідомим Героям! Їхні жертви не були марними. Ми пам’ятаємо їх і низько схиляємо голови перед їх мужністю...
   Пройшли сотні років боротьби … І Україна постала, постала як незалежна держава, постала як чарівний фенікс у безводній пустелі.  Постала ще не на тверді ноги, з жахливими шрамами на  обличчі, зі спотвореною мовою, з чужою духовністю та ще не зовсім українським світоглядом та мораллю. Благослови, Господи, цю велику боротьбу, і всели в гарячі серця сьогоднішніх українців впевненість в кінцеву перемогу, розпочату багато століть назад нашими славними Предками, і яка ведеться і нині.
    І дай зрозуміти теперішнім українцям, усім нам, що кожне фізичне визволення треба починати від духовного визволення. Адже цього (особливо українська провідна інтелігенція), не розуміє цих священних законів життя тому, що вона на протязі століть зливалася з чужою духовністю, з чужими канонами, з чужими поняттями про Бога, про мораль і правду.
    І ще, Дажбоже, дай нам мудрість усвідомити велику, хоч і прикру, істину,  що такий довгий і багатостраждальний шлях до своєї незалежності був тому, що наш рід, наш народ український не мав власної держави, не мав власного війська. Народ загубив на шляхах історії рідну віру, рідну духовність, власне правдиве минуле. А загарбник, окупант, поневолювач, волоцюга ніде і ніколи не опікується , і не буде опікуватися добробутом поневоленого народу.
   Хто нас, українців, навчив зневіря? Нас навчили зневір’я наші кляті вороги, яких ми і сьогодні чомусь обожнюємо, перед якими чомусь благоговіємо і ждемо від них похвал, ласкавих слів і винагород.
   …Дажбоже наш! Ти щедротно обдарував нас, українців, Землею багатою.  На ній ріки солодководі, на ній Сонце лагідне, на ній поля квітучі, на ній гаї співучі. І написав на Скрижалях своїх Божий Заповіт нам, онукам твоїм: берегти її, Землю-Матір, як зіницю ока. Не шкодуючи а ні крові, а ні життя.
   «Земле-Мати моя, з лона твого вийшли предки мої, вони збагатили світ любовю, правдою, мудрістю, милозвучною мовою і повернулися в лоно твоє, щоб дати місце потомкам своїм. Я є «Я» їхнього «Я», я говорю до  тебе, Дажбоже, до світу, до людей від імені «Я» предків моїх. Я – гість Сонця, гість страждань і  радощів :
- О Земле України! Ти дорожча за всі скарби на землі, ти святіша за всі святощі на землі, ти рідніша за все рідне на землі…».
   Сьогодні, у святий день української Незалежності я звертаюся до тебе, Дажбоже наш, з цією молитвою за Україну. Хай завжди розум і серце будуть в наших почуттях любові до землі рідної. Не покидай своєї присутності і не відводь погляд від України, від її, тобою освяченої, боротьби.
   І прийми у Світле Царство Духа Предків Рідних душі Героїв Небесної Сотні, душі священних воїнів – ратаїв, що загинули на Сході України в рівних і нерівних боях з диким, жадібним і підступним ворогом, і відійшли у володіння Вічності твоєї, боронячи рідну Землю -Матір, її національну Славу, національну Волю і національну Честь…
      З Днем Незалежності, Україно!
       Слава Україні!  Слава Дажбожій Україні!

          *Дажбог – Бог Сонця в Пантеоні Богів                   
                              стародавньої віри українців


                                  Мирослав (Григорій Юшкевич),

  член Національної спілки журналістів                  України, сповідник Рідної Української                Національної Віри.

                                                                               24. 08. 2021 р.
 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 13
TerminatorUA
1 Кирилл Ярошенко (TerminatorUA)   • 17:13:59, 12.08.2021 [Материал]

Какой-то языческий трэш...
SlavaNibiru
4 Святослав (SlavaNibiru)   • 15:05:15, 13.08.2021 [Материал]

Не треба ганьбити давньослов'янське язичництво, називаючи ним нью-ейдж маячню НКВС-ного стукача та нацистського колаборанта Півняка. Рунвіра до язичництва має таке ж відношення як Бітлз до музики античної Греції.
predi
2 predi (predi)   • 19:30:30, 12.08.2021 [Материал]

Кацапи не зрозуміють про що мова бо слугам лукавого такі речі недоступні.
Он бачте один з них вже відписався навіть.
Слава Україні і нехай наші вороги пожнуть долю тих хто йде проти правди і справедливості, виконуючи примхи чорних сил і хай буде з ними так як розпорядиться Всевишній.
TerminatorUA
3 Кирилл Ярошенко (TerminatorUA)   • 21:30:09, 12.08.2021 [Материал]

Угу, и пусть тебе, хохлятина тупорылая, в твоём бою поможет "бог солнышка" из хохляцкой мифологии. Ппц вы. хохлы ...анутые)))
predi
8 predi (predi)   • 14:27:15, 15.08.2021 [Материал]

Мені допоможе? Дякую.
А ось тобі вже не допоможе ніщо!
Так і залишишся поносним гівном скабеєвої з поглядом індивідуального просунутого дурня в образі закінченого ідіота.
Хе,хе.
MiroSlaVira
9 Григорий Андреевич Юшкевич (MiroSlaVira)   • 15:46:00, 16.08.2021 [Материал]

На п.3. Не розумію, це мова "арго", чи це зі словника А. Плуцера-Сарно?
MiroSlaVira
5 Григорий Андреевич Юшкевич (MiroSlaVira)   • 16:54:09, 14.08.2021 [Материал]

на п.1 і п. 3. Це не в моїх правилах, але зараз я їх порушу. Моя мудра бабуся, хоч вона і не училася в "університетах", таких людей називала точно, коротко і глибоко змістовно, цитую :
"Пизд....бол..."
Stoics
6 Вольдемар (Stoics)   • 13:08:48, 15.08.2021 [Материал]

.... у припердыша есть брат-близнец, тоже хворый на голову???? налицо те же яйца упоротости, только вид с боку псевдоязычества...
predi
7 predi (predi)   • 14:23:28, 15.08.2021 [Материал]

Так, ці кацапи йокнуті на голову, як термінатор, так і шурпан.
Тож висновки твої вірні.
Але якщо добавиш ще й третього - котрий їде з глузду під ніком вольдемар, то ми будем не проти.
manitu
10 Владлен (manitu)   • 17:38:01, 23.08.2021 [Материал]

Вот автор не забыл непокоренных в соловецкие морозы и казахских степях... крик души автора прям.
Но стыдливо промолчит о миллионах погибших 1941-1945 это другое... это освобождали так, тут понимать надо.
predi
12 predi (predi)   • 15:27:57, 24.08.2021 [Материал]

"Но стыдливо промолчит о миллионах погибших 1941-1945 это другое... это освобождали так, тут понимать надо."

Ти тут правий про загиблих українцях.
Особливо про тих українців котрих гнали з палками і цеглою, під кулемети німців і котрих німецькі кулеметники косили наче траву, бо кацапські "загранотряди " стояли за спинами цих приречених людей і всіх, котрі хоч на метер оступились назад отримували кулі в спину від "своїх".
Декілька з німецьких кулеметників прямо на позиціях сходили з розуму, бо психіка не могла сприйняти цього дійства, чи може Всевишній втрутився!
Але знаменита фраза ката України жукова" На хрена обмундировывать и вооружать этих хохлов. Все они - предатели! Чем больше в Днепре потопим, тем меньше придется в Сибирь после войны ссылать ..." ставить все на свої місця.
Тож те що українці в своїй історії не змогли скинути окови 300 років і скинули лише тепер- це найбільша перемога України на протязі століть.
І це є найбільша суть Свята.
З Незалежністю всіх українців!
І з почуттям глибокої зневаги до наших ворогів-російських фашистів.
Слава Україні і нехай гниє кацапія на всіх континентах
manitu
13 Владлен (manitu)   • 11:16:34, 03.09.2021 [Материал]

Вадик, бл... ты лапидарность свою блюди, ага.
manitu
11 Владлен (manitu)   • 17:42:48, 23.08.2021 [Материал]

Вадик, вы журналисты все время под хмурым уже


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо