Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Одяг для новонародженого: найпотрібніше на перших порах

Автор: Светлана Егорова, 27.03.2020, 17:59:05 Одяг для новонародженого: найпотрібніше на перших порах

Під час очікування малюка і відразу після його народження багато українських батьків задаються питанням, що ж слід придбати дитині на перших порах з одягу, щоб немовляті було комфортно, тепло і затишно. Щоб не заблукати серед різноманіття одягу для новонароджених, потрібно скласти невеликий список речей, які стануть в нагоді маляті в найперший час.

При складанні списку необхідного для дитини слід орієнтуватися на пору року, в яку малюк з'явився на світ.

1. Пелюшки. Необхідно придбати як мінімум 5 тонких і 5 теплих фланелевих пелюшок. Замість фланелевих можна купувати сучасні трикотажні пелюшки. І хоча батьки часто не сповивають новонародженого, пелюшки в будь-якому випадку стануть в нагоді, щоб укладати на них малюка, підстелити в ліжечку, накрити дитину замість ковдри та інше.

2.Льолі. Краще придбати декілька тонких (2-3) і 2 теплі, щоб у молодої мами завжди був під рукою невеликий запас чистих розпашонок. Батьки віддають перевагу одягу для новонародженого з інтерлоку, він м'який і зносостійкий, підійде і в теплу, і в холодну пору року. Сорочечки краще купувати з царапками-вилогами, оскільки немовлята травмують свою ніжну шкіру нігтиками, а окремо одягнені царапки знімають з ручок.

3. Повзунки для немовлят, класичні на гумці або високі з плічками. Повзунків необхідно придбати 3-5 штук. Залежно від пори року варто придбати більше тонких або теплих повзунків.

4. Комбінезон-сліп із закритими ніжками — комфортний та сучасний одяг для найменших. Чоловічки зручно одягати і знімати навіть зі сплячої дитини. Для немовлят купуйте комбінезони саме з закритими ніжками, тоді ніжки маляти завжди будуть в теплі, до того ж такі чоловічки швидше одягати. Слід придбати як мінімум 2-3 комбінезона сліпа для новонароджених. Як і сорочечки, краще купувати дитячі комбінезончики з вилогами-царапками.

5. Боді для новонароджених використовують замість сорочечок в комплекті з повзунками, або окремо для спекотної погоди. Слід придбати 2-3 дитячі боді з царапками-вилогами. Краще купувати боді для немовлят, у яких застібки-кнопочки розташовані по центру по всій довжині або збоку для зручності перевдягання малюка. Боді без кнопочок з широкою горловиною і кнопочками на плечику зручніше надягати на дитину, яка вже вміє сидіти.

5. Чепчик або тонка шапочка, цілком вистачить 1-2 штуки.

6. Шкарпетки для новонароджених. На перших порах вистачить 2-3 пари.

7. Якщо малюк народився в холодну пору року, слід також купити теплу шапочку, демісезонний або зимовий дитячий комбінезон-конверт, флісовий комбінезон під низ для теплого зимового комбінезона.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 27.03.2020 | Переглядів: 1341 | одежда, новорожденные

Читайте також на цю тему: