Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Кальян: що це таке і чому це хороша ідея

Автор: Светлана Егорова, 10.10.2021, 19:36:49 Кальян: що це таке і чому це хороша ідея
Кальян широко споживали протягом багатьох років, хоча раніше його в основному вживали в підпільних колах. Сьогодні ця реальність змінилася, і люди активно відвідують кальян бар. Кілька років тому кальян не був такий популярний, як зараз, тобто використовувався особливо підпільно, і багато хто просто ігнорував його переваги. Сьогодні це предмет колекціонування та вподобань для курців усього світу й одна з кращих альтернатив паління тютюну.

Що таке кальян?

Шиші, також відомі як кальяни, являють собою предмети, підготовлені для куріння різних типів речовин, в основному тютюну. Кілька років тому, хоча вони все ще виробляються в деяких частинах світу, вони також використовувалися для куріння опіуму або канабісу. Через свої форми та дизайн кальяни можна вважати одним з найстаріших винаходів, які використовувалися століття тому в певних спільнотах або культурах. Звичайно, з роками з'явилися нові моделі, що дозволяє нам сьогодні мати широкий вибір пристроїв на будь-який вибір, відвідуючи кальян бар.

Навіщо купувати кальян?

  • Спілкування

Використання кальянів завжди було одним з найпопулярніших видом релаксу на Сході, хоча з плином часу їх контекст змінювався. У перші роки поширення його можна було побачити набагато частіше в певних нічних закладах, таких як клуби або бари, де люди зустрічалися і в кінцевому підсумку ділили сеанс кальяну, тютюну або канабісу. З цієї причини довгий час він вважався досить підпільним елементом, що належить до нічного життя. Проте, це почало змінюватися, і сьогодні стало звичайною справою викурити кальян вдома, з друзями або наодинці.
  • Атмосфера та розслаблення

Аура ритуалу, яку завжди уособлювала куріння кальяну, зберігається і донині. Фактично, це досвід, пов'язаний з розслабленням, тому також почали з'являтися різні аксесуари, такі як мундштуки або навіть різні види тютюну до смаку. Крім того, існують різноманітні моделі кальянів або кальянів, деякі з яких більше за інших, різних кольорів, форм і матеріалів. Можна знайти кальяни з дерева, скла, кришталю з різними системами кріплення, тому при виборі важливо звертати увагу на його характеристики.

В цілому кальян вважається однією з кращих альтернатив сигарет, тому що крім розважального характеру вони зазвичай мають цікаві переваги. Перш за все, слід зазначити, що куріння трубки або кальяну не дає такого ж ефекту або такої ж міри залежності від тютюну. З іншого боку, смак змінюється, і це відбувається через комбінації пара, що утворюється між рідиною біля основи кальяну і тютюном, вибраним для куріння. Багато курців, які вибирають кальян, роблять це тому, що їм дуже подобається солодкий і свіжий смак, такий характерний для цього виду куріння.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 10.10.2021 | Переглядів: 1632 | курение, кальян, табак

Читайте також на цю тему: