Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Ефективний IT рекрутинг та стратегії підбору персоналу

Автор: Марія Прокопенко, 01.08.2024, 21:42:58 Ефективний IT рекрутинг та стратегії підбору персоналу

Пошук персоналу для великого бізнесу завжди був інтелектуальною роботою, яка опиралась на кваліфікацію рекрутера та технічні складові, що були залучені. З кожним днем розвиток технологій вносить свої корективи не лише у розвиток IT галузі, а й у роботу сфери рекрутингу. Це посилює конкуренцію та, своєю чергою, допомагає тримати руку на пульсі прогресивних змін.

Рекрутингова агенція IT має, по-перше, знайти правильний баланс у використанні технічних новинок задля утримування своїх позицій на ринку праці, а по-друге, впровадити найбільш ефективні стратегії підбору персоналу. Лише в такому тандемі можна розраховувати на достойний результат.

Одним із фактів, на які сучасний рекрутинг має звернути особливу увагу, є використання мобільних телефонів. Сьогодні у світі використовується близько 7 мільярдів смартфонів. Ігнорувати те, що мобільний телефон заполонив усі сфери нашого життя вже неможливо. За даними статистики 90% кандидатів використовують смартфони у процесі пошуку роботи та подачі заявок.

Щодо стратегій пошуку IT персоналу, то частина з них є сталими, а частина перебуває у динаміці, підлаштовуючись під ситуацію. Наведемо деякі основні ефективні стратегії підбору IT фахівців.

  • Використовуйте соціальні мережі. Це найкрутіший інструмент рекрутера одразу після професійної платформи LinkedIn.
  • Проведіть доскональний аналіз кандидатів, які не підходили раніше. Часто трапляється, що змінюються вимоги до вакансії, а минулі кандидати мають багато релевантних навичок.
  • Зробіть правильний опис вакансії та її просування. Робіть лаконічний та точний опис, коректно вказуйте усі назви та вимоги. Інакше можна втратити багатьох достойних кандидатів.
  • Розробіть власний план залучення співробітників та запровадьте програми рекомендацій. Тут на допомогу може прийти бонусна або заохочувальна система.
  • Змініть ставлення до кандидатів. Воно повинне стати таке, як і до клієнта. Проявіть до них зацікавленість, повагу та станьте більш доступними у спілкуванні.
  • Перемежовуйте підходи до рекрутингу та постійно аналізуйте результати. Знаходьте проблеми, слабкі місця в кожному з них та робіть їх більш ефективними.


Дослідження доводять, що близько 70% кандидатів фактично знаходяться у пасивному пошуку. Але при цьому більшість з них не проти почути інформацію про нову роботу, перспективи чи можливості. Тому функції рекрутингової агенції IT повинні зміститись у бік тих стратегій, які дозволять їм охопити цей величезний шматок «пасивного пирога» на ринку праці.

Автор: Марія Прокопенко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info


Україна | 01.08.2024 | Переглядів: 255 | вакансії, IT рекрутинг

Читайте також на цю тему: