Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2011 » Апрель » 6
Юрко По Украіні.

Юрко


Оценка: 3.3/5 Голосов: 26

По Украіні.

06.04.2011, 22:46:33 3148 3.3 0


До всіх громадян Украіни.

В Петрограді счинилися кріваві події, що загрожують погубити здобутки революції. Частина населення Петрограду, за проводом большевиків, повстала озброєно проти Тимчасового Правительства і хоче накинути свою волю всій Російській Республіці.

Генеральний Секретаріят України, яко краєва влада, створена українською Центральною Радою і стверджена Тимчасовим Правительством, закликає населення України до спокою. Разом зо всіма революційними силами України Генеральний Секретаріят буде рішуче боротись зо всякими спробами підтримувати петроградське повстання.

Громадяне України! Виявіть себе вірними оборонцями волі і ворогами анархії, яка може віддалити Всеросійські та Українські Установчі Збори і привести до загину рідний край.

Генеральний Секретаріят України.

Резолюція про Петроградське повстання.

«Визнаючи, що влада як в державі, так і в кожному окремому краю, повинна перейти до рук всієї революційної демократії, визнаючи недопустимим перехід цієї влади до рук Ради робітничих і солдатських депутатів, котрі являються тільки часткою революційної демократії – Українська Центральна Рада висловлюється проти повстання у Петрограді і буде енергійно боротись з усякими спробами піддержати бунт на Украіні

Після того Мала Рада рішила, щоб в «Краєвий Комітет по охороні революції на Україні» увійшли ще два представника козачого зізду, два Городської Думи, один партії Поалей Ціон, один єврейської народньої партії і представники військової округи.


Газета «Народня Воля» № 146. – Рік. вид. І-й. 10 листопада н. ст. 28 жовтня ст. ст. 1917 р.

Щоденна народня газета.

Стилістику, орфографію та пунктуацію збережено. – Ю. Г.


 Громадянська чи загарбницька? Визволення чи окупація? Відповіді очевидців. (Далі буде).  

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо