Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2011 » Октябрь » 9
Юрко Тема тижня: "Об'єднання українців Росії" доводитиме право на існування і Євросуді

Юрко


Оценка: 3.0/5 Голосов: 20

Тема тижня: "Об'єднання українців Росії" доводитиме право на існування і Євросуді

09.10.2011, 22:24:14 3924 3.0 5

В Росії заборонили українців. За рішенням суду найбільше і чи не єдине об’єднання громадян цієї країни українського походження "Об’єднання українців Росії" від початку жовтня поза законом.

Доводити своє право на існування російські українці тепер збираються в судах вищої інстанції, а якщо і там не помітять - в Європейському суді.

"Це цілковитий нонсенс, це суперечить російському законодавству. Я розумію, що судова влада незалежна, але в законі чітко прописано, за що можна закривати організацію. Не підпадає висловлення публічної думки, приватної думки, навіть функціонера тої чи іншої громадської організації не дає підстави закривати цілу громадську організацію з такою історією", - каже голова Української всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний.

"Ліквідувати хочуть за публічні висловлювання"

Нагадаємо, Замоскворецький суд постановив ліквідувати об’єднання - за начебто порушення умов діяльності громадських організацій. Фігурували висловлювання щодо ОУН УПА та Голодомору, озвучені колишнім головою об’єднання. Публічні виступи на радіо та в телеефірі московська Феміда розцінила як зловживання повноваженнями. Українська сторона переконана - рішення несправедливе.

"Ми не маємо жодної української школи в Російській Федерації, ми не маємо жодної газети, ми не маємо жодної телепередачі на українській мові. І це ж правда! І за це Симоненко казав і зараз ми це кажемо. І на Всесвітньому форумі ми це кажемо - що такий стан українців - ми не можемо розвивати свою національну культуру в межах Російської Федерації", - скаржиться голова "Об'єднання Українців Росії" Тарас Дудко.

МЗС України хоче вирішити конфлікт дипломатичним шляхом

Стурбовані долею об’єднання українців Росії і у вітчизняному закордонному відомстві. МЗС не виключає оскарження рішення у судах.

"Судовий процес ще не завершено, робота дипломатами ведеться, ми уважно її відслідковуємо і ставимо це питання на всіх рівнях під час нашого україно-російського діалогу. Ця категорія російських громадян вправі розраховувати на підтримку керівництва своєї країни в реалізації законних прав на об’єднання , задоволення культурних потреб, і ми постійно закликаємо російську сторону продемонструвати таку підтримку", - каже речник МЗС України Олександр Дікусаров.

Російські громадські організації в Україні не зазнають жодних утисків

Тим часом проросійські об’єднання в Україні квітнуть буйним цвітом. Але жаліються: все далеко не так добре як хотілося б, замало підтримки. Представники чинної української влади погоджуються.

"Порушення громадянських, культурних та мовних прав. Так ліквідацію єдиної всеросійської організації українців оцінили наші співвітчизники у Москві. Натомість, подібних організацій росіян в Україні налічується близько 300. Представники таких об`єднань ще й нарікають - для повноцінної діяльності їм недостатньо підтримки української держави", - розповіла журналіст Вікторія Носач.

"В цілому десь 250-300 різних організацій, місцевого характеру - обласні, міські, - які працюють в цьому напрямі - культурологічні, поетичні, художні, загальнокультурні - працюють в рамках закону, що діє. принаймні, тиск на них ніхто не здійснював і я постійно з ними співробітничаю, якщо у них виникають якісь нюанси з владою - я стараюся допомогти. Питання не в тому, що їх утискують - ну, є нерозуміння в частині роботи в західній Україні", - розповідає народний депутат, ПР Вадим Колесніченко.

Проросійським об'єднанням ніщо не заважає в Києві

Юрій Єгоров - росіянин за походженням, член кількох громадських російських організацій. Каже, - марші, зустрічі тут проводяться без перешкод.

"Ми активно підтримуємо візити патріарха Кирила. в цьому році нам не дали - у нас хресний хід був запланований - при чому отримали благословення - міліція не пропустила нас з хоругвами, але по темі російської мови не робиться, зближення з Росією почате було - зараз поворот на 180 градусів ", каже член організації російських співвітчизників "Русское содружество" Юрій Єгоров.

Експерти: це продовження практики винищення української культури і мови

Винищення української культури і мови на території Росії - так розцінюють останні події в Москві деякі вітчизняні дипломати. Мовляв, у справу мали втрутитись обидва посольства. Причому, українське у Москві - мало би зайняти активнішу позицію.

"Українці зазнають утисків в Росії, причому на мовній основі, на релігійній основі, зокрема віруючим УПЦ УП і УГКЦ заборонено мати не те, що свої храми - заборонено мати навіть капличку. Я не пригадаю якихось аналогічних випадків, де би так агресивно влада іншої країни поводила себе по відношенню до української громади", - каже голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк.

Російська община Криму - чи не найяскравіше проросійське об’єднання в Україні. Ходи під хоругвами, де зображені політичні лідери Росії, періодика та конференції, за участю російських політиків... Але цього, зізнаються, недостатньо.

"Українські структури, державні, ніяк, ніколи і ні в чому не допомагали російській общині Криму, якщо кримсько-татарському междлісу ця допомога йде системно, із стороні української держави - те росіянам про це мріяти не приходиться. Ми видаємо газету "Руській світ", ця газета загальнополітична - там є інформація про розвиток ситуації на Україні, в Кріму", - скаржиться член президії "Російської общини" Криму Олег Слюсаренко.

Минулого року в Росії намагалися закрити українську бібліотеку

Поки кримчани знайомились з ситуацією на сторінках "Руского міра", московські українці воювали за збереження єдиної української бібліотеки. Наприкінці минулого року там на бібліотекарів порушили справу за статтею "екстремізм". Тоді книжки відстояти вдалося. Тепер чекають рішення московської Феміди відносно "Об’єднання".

http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?tema_tizhnya_obyednannya_ukrayintsiv_rosiyi_dovoditime_pravo_na_isnuvannya_i_yevrosudi&objectId=144928

Прикреплённые изображения:
Юрко Тема тижня: "Об'єднання українців Росії" доводитиме право на існування і Євросуді
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 5
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 08:29:35, 10.10.2011 [Материал]

Адекватною відповіддю було б закриття всих російських організацій, але ми ж толєрантні! Толєрантним до ворога може бути лише дурень або боягуз - з ворогами варто бути адекватним.
Osavul
3 Заверуха Андрій (Osavul)   • 11:09:29, 10.10.2011 [Материал]

З ворогом не варто бути ..., ворогів варто нищити!
А у відповідь - 4 рейси "Укрзалізниця" Київ-Москва!!!:), як регулярне перевезення!
SteamRoller
2 Михаил (SteamRoller)   • 09:29:56, 10.10.2011 [Материал]

Там случаем не тех украинцев запретили, что у вас снизу на плакате (УПА)?
Вожди которых, (они и сейчас им поклоняются), призывали уничтожать евреев, поляков и русских - и не только призывали, а и действовали?
С чего бы это?))
Юрко
4 Юрій Градовський (Юрко)   • 13:51:52, 10.10.2011 [Материал]

Вам би варто почитати законодавчу базу існування громадських організацій і лише після цього робити висновки.
leshik_zt
5 Алексей (leshik_zt)   • 18:30:45, 10.10.2011 [Материал]

"Доводити своє право на існування російські українці тепер збираються в судах вищої інстанції, а якщо і там не помітять - в Європейському суді."
А зачем это им надо? Пусть возвращаются в галычыну


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо