Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2011 » Апрель » 8
Юрко По Украіні.

Юрко


Оценка: 3.1/5 Голосов: 30

По Украіні.

08.04.2011, 20:37:13 5221 3.1 3

Вихід большевиків.

Коли Мала Рада прийняла резолюцію проти повстання в Петрограді, представник большевиків П’ятаков виступив з такою заявою:

«Громадяне України! Вже три дні в Петрограді ллється кров революційного пролєтаріяту і війська. Це ясно Вам каже, що до того повстання приєднались широкі маси народу і що причини його треба шукати не тільки в програмі одної партії.

І коли Ви нині винесли резолюцію проти повстання, то наша робота тут неможлива. Ми мусимо звідсіль вийти. Але знайте – громадяне України, - що коли після придавлення повстання, важкий кулак реакції ляже на всю Росію – і коли Вам прийдеться вести завзятий бій з централістами – ми будемо разом з Вами.»

Після цієї заяви большевики вийшли з Цент. Ради.

Відозва большевиків.

Учора в Київі ширилась між робітниками і військом відозва большевиків, які закликають салдат і робітників не слухатися Центральної Ради і йти проти неї.

Большевики не спиняються навіть перед наклепом на Центральну Раду і називають її буржуазною.

Українські салдати і робітники не вмішуються в повстання большевиків у Петрограді, але вони не допустять і до того, щоб большевики втручалися в українські діла і створили анархію і на Україні, як в Великоросії.

На Україні мусить бути порядок і ніхто не має права повставати проти Центральної Ради.

Тільки вороги трудового народу можуть закликати до повстання на Україні, де вся влада мусить бути в руках Центральної Ради, а не в руках рад робітничих та солдатських депутатів.

Большевики насмілюються закликати український трудовий народ не довіряти Українській Центральній Раді, яка утворена цим народом.

Ні, український народ не піде за бунтовщиками – большевиками. Він йшов і буде йти тільки за Центральною Радою і українськими партіями соціял-революціонерів і українських соціял-демократів, і не большевикам викликати заколот серед українських вояків і робітництва.

 

     Газета «Народня Воля» № 146. – Рік. вид. І-й. 10 листопада н. ст. 28 жовтня ст. ст. 1917 р.

      Щоденна народня газета.

     Стилістику, орфографію та пунктуацію збережено. – Ю. Г.


 Громадянська чи загарбницька? Визволення чи окупація? Відповіді очевидців. (Далі буде).

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 3
bandershtat
1 иван федорович крузИнштерн (bandershtat)   • 13:18:46, 09.04.2011 [Материал]

Цікаво а як стояли біля стенки в 37-39 роках колишні офіцери царської армії які перейшли на бік більшовиків і думали ЗАЩО???
Юрко
2 Юрій Градовський (Юрко)   • 14:17:31, 09.04.2011 [Материал]

Та людожерська комуно-большевицька машина знищила їх як відпрацьований матеріал.
SlonS
3 Гоша Путятенський (SlonS)   • 10:30:32, 20.05.2011 [Материал]

В той час матеріалу багато зіпсовано було...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо