Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Сентябрь » 13
antikorZt Газове свавілля

antikorZt


Оценка: 4.0/5 Голосов: 8

Газове свавілля

13.09.2016, 09:25:01 3789 4.0 2

Близько місяця тому громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» зайнялася питанням законності розміщення газових заправок. Обіцяли вам деталі, і нарешті вирішили розповісти.

В першу чергу нас цікавила безпека місцевих жителів, тобто чи є у власників певні дозволи. Для перевірки ми обрали частину міста – від вулиці Грушевського (Котовського) до вулиці Домбровського, якщо рухатися по вулиці Покровська (Щорса). На два квартали ми знайшли три АЗС, хоча, можливо, їх там і більше.

Першим об’єктом була газова АЗС за адресою вул. Покровська (Щорса), 35. Вона встановлена поряд з житловими будинками, проте це, нікого особливо не хвилює. На обліку в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області цієї АЗС немає, так само як жодних відомостей не зареєстровано в управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА та в управлінні Держпраці, яке видає дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та погоджує розміщення АЗС за вказаною адресою.

За адресою вул. Покровська (Щорса), 50 розмістився другий об’єкт нашого розслідування. У даному випадку є лише дозвіл від управління надзвичайних ситуацій, проте яким чином воно видавалося – інше питання, бо ця АЗС знаходиться на задньому дворі кафе «Феміна», у місці громадського харчування та постійного скупчення людей.

З АЗС на вул. Покровська (Щорса), 99 така ж ситуація, тільки знаходиться вона поряд з житловими будинками та районним судом. Проте управління екології та природних ресурсів, рівно як інші структури, про заправку не знають.

На цьому тижні громадські активісти Житомира підняли питання законності встановлення газової заправки на стоянці ТРЦ «Глобал» біля ЗОШ №8. З’явилася вона там трохи більше двох тижнів, проте ще не працює. Коли ми побачили її вперше, одразу ж написали інформаційні запити, і в минулу п’ятницю від управління надзвичайний ситуацій у Житомирській області дізналися, що АЗС, тобто об’єкт будівництва перебуває на обліку в органах державного нагляду. Проте дозвіл на початок роботи від управління надзвичайний ситуацій не видавався та не реєструвався. 
Іншої інформації стосовно цього об’єкту у нас поки що немає.

З приводу незаконно встановлених газових АЗС зараз ми тісно співпрацюємо з управлінням Національної поліції, а саме з управлінням захисту економіки. Нашу заяву про злочин вже розглядають.

Багато чого можна говорити про те, що в усіх містах України ситуація подібна. Проте якщо наша країна прагне до змін, цю проблему потрібно вирішувати негайно. Який би прибутковий цей бізнес не був, влаштовувати його таким чином – не вихід. В першу чергу, це серйозна небезпека як місцевих жителів, так і для персоналу, який там працює.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Газове свавілля
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
Sams2
1 Александр (Sams2)   • 12:47:15, 13.09.2016 [Материал]

Тут одно из двух - или городская власть в доле, и за это ее надо сажать, или власть тупо не в курсе, что происходит в городе, и за это ее надо гнать.
14школа8класс
2 Олександр (14школа8класс)   • 14:53:18, 13.09.2016 [Материал]

Как писал сатирик, поменяться с немцами: их к нам на три месяца, мы-туда на квартал! Потом подвести итоги соцсоревнования!
Сухомлин, например, хорошо бы смотрелся бургомайстром Бонна, там тоже есть речка ( Рейн) и можно дать лицензию на вылов рыбы, фирме из Кельна!
Почему-нет!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо