Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Октябрь » 3
antikorZt Що приховує КП "Водоканал"? Частина 2

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 8

Що приховує КП "Водоканал"? Частина 2

03.10.2016, 12:53:35 4185 5.0 3

Наша громадська організація обіцяла повідомити житомирян про результати власного розслідування, яке ми розпочали під час раптового погіршення якості води.

З інформації, яку ми отримали від Державної екологічної інспекції в Житомирській області, ми дізналися, що інспекція в поточному році проводила 4 перевірки, з них 3 позапланових проведено у вересні (пік погіршення якості води). 
Результати лабораторних досліджень 8 вересня показали перевищення гранично-допустимих концентрацій заліза в 3,5 рази та марганцю в 5,8 разів. 13 вересня дане питання заслуховувалося на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в результаті чого було вирішено з 16 по 18 вересня припинити водопостачання у зв’язку з проведенням планово-попереджувальних ремонтів та інших профілактичних робіт.

За дивним збігом обставин, вранці 16 вересня, після старту «профілактичних» робіт водоканалу, на річці Тетерів відбувається масова загибель риби. В той день екологічна інспекція знову бере проби води, і з результатів дослідження стає відомо, що показники хімічного та біологічного споживання кисню перевищено в рази, наявний низький вміст розчиненого кисню. Як зазначає екологічна інспекція, це спричинено тривалим підвищенням температурного режиму повітря, маловоддя.

Але разом з тим, у результатах з’являється перевищення нормативів гранично-допустимих концентрацій вмісту азоту амонійного в 2,4 рази. Наявність у воді іонів амонію може свідчити про нещодавнє забруднення води побутовими стічними водами. У результатах дослідження також вказано, що вода має різкий затхлий запах близький до фекального.

Вже за два дні (19 вересня), як раз коли очищення води було закінчено і водопостачання було відновлено, усі показники у водосховищах річки Тетерів збільшились в 1,5 рази, тобто ситуація суттєво погіршилася. Ви і досі вірите в такий збіг обставин?

Цікаво, але під час масових звернень стосовно якості води представники водоканалу запевняли житомирян, що «коричнева вода з неприємним запахом абсолютно безпечна для здоров’я».

Ось так і виходить. До речі, на наші звернення негайно відреагувала Держпродспоживслужба та екологічна інспекція. Міський голова мовчить та, ймовірно, вважає цю проблему не суттєвою. Така ж ситуація і з КП «Водоканал».

Прикреплённые изображения:
antikorZt Що приховує КП "Водоканал"? Частина 2
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 3
Semen1952
1 Semen (Semen1952)   • 10:11:13, 04.10.2016 [Материал]

Вот почему Житомирводоканал выставляет счета за такую воду, как за минеральную.
alert
2 Irina (alert)   • 13:17:08, 04.10.2016 [Материал]

Потому, что горожане в индивидуальном порядке не оформляют акты-претензии к качеству воды и не требуют перерасчета.
Cobalt
3 Cobalt (Cobalt)   • 19:35:10, 04.10.2016 [Материал]

А действительно, купаясь в воскресенье в Тетереве, в Гидропарке, заметил, что вода чем-то воняет...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо