Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Октябрь » 6
antikorZt Нові деталі розслідування.  Проект НЕФКО: Житомирі обманюють кредиторів?

antikorZt


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

Нові деталі розслідування. Проект НЕФКО: Житомирі обманюють кредиторів?

06.10.2016, 08:13:30 4267 4.3 2

 

Громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» розпочала власне розслідування щодо використання бюджетних коштів та коштів кредиторів за проектом ефективної термосанації НЕФКО. Зокрема, наше розслідування ми почали з реконструкції будівлі ЗОШ №17.

Реалізація проекту НЕФКО з утеплення державних установ, а саме лікарень та начальних закладів – це, напевно, одна з ключових передвиборчих обіцянок вже нинішнього міського голови – Сергія Сухомлина. Загалом на втілення проекту передбачено майже 5 мільйонів євро. В цю суму входить внесок міста, кредитні та грантові кошти.

У нашої організації давно були підозри щодо того, що цей проект у Житомирі втілюється неналежним чином та з певними порушеннями. І нещодавно наші підозри підтвердилися.
За документами, які є в розпорядженні нашої організації, нам стало відомо багато цікавих речей. Підрядником є ТОВ «Поліська логістична компанія». Засновником підприємства є Юрій Яременко, який одночасно є засновником ТОВ «Житомирська архітектурно-планувальна майстерня». Цікаво, але саме це підприємство найчастіше готує проекти для управління капітального будівництва. Але це не останній збіг. Разом з Юрієм Яременко в засновниках є Тетяна Янушевич, яка за сумісництвом працює бухгалтером на ПП «Елітбуд-1», власником якої є родина вже колишнього начальника управління капітального будівництва (УКБ) – Дмитра Болейко, який досі ще працює заступником начальника УКБ.

Окрім того, з документів ми дізналися, що утеплювальні роботи почалися нібито у червні. Перший акт виконаних робіт підписано 23 червня, хоча по факту роботи почалися у кінці серпня, і лише перед 1-м вересня вночі вже після початку робіт, було встановлено огорожу. Складалось враження, що роботи розпочались поспіхом. Незважаючи на це, підряднику управління капітального будівництва встигло заплатити у березні 1 719 909 тисяч гривень та у червні 3 433 819 тисяч гривень, як аванс.

Вивчаючи акт виконаних робіт за червень згадується вираз «не вір очам своїм». Так-от, першим пунктом в акті – утеплення цоколю, підземної частини. На папері ТОВ «Поліська логістична кампанія» вирила двометрову траншею вглиб уздовж фундаменту, зробила укріплення, вивезла ґрунт та утеплила фундамент плитами з пінопласту. Загалом повністю утеплила фундамент. Але, як видно навіть по фото зробленому вже у вересні, або можна переконатись на власні очі, навіть зараз до фундаменту ніхто і близько не підходив з утеплювальними роботами. Та і на самі роботи по утепленню в червні ще не було навіть натяку. Потім по паперам після того, як утеплили підземну частину, взялись за надземну. Дивимось на те ж фото і розуміємо, що кіт і там не валявся. Можливо, для того, щоб побачити ті утеплені фундаменти потрібно одягати якісь спеціальні окуляри? Але зрозуміло, що вони є тільки в УКБ, зокрема у Дмитра Болейко (на той час в.о. начальника УКБ), який 23 червня побачив всі ці утеплення, підписав підрядникам акт та перерахував за старання «Поліської логістичної кампанії» гроші.

Загалом за Актом, який є у нашому розпорядженні «невидимі» роботи в червні обійшлися приблизно в 1,7 млн. гривень.
Не зрозуміла історія і з металопластиковими вікнами і дверима. Їх у акті рахують квадратними метрами, тож щоб перевірити наявність всіх квадратних метрів доведеться переміряти кожне вікно з рулеткою. Хоча навіть зараз вказана квадратура виглядає нереальною.

Тобто вже можна впевнено говорити, що кредитні кошти як мінімум не контролюються або свідомо розбазарюються.
Наше розслідування по роботі над об’єктами за проектом НЕФКО, включаючи і 17 школу, триває. Після того, як нами будуть отримані всі необхідні документи і експертні оцінки, ми будемо змушені звернутись не тільки до правоохоронних органів, а і до міжнародної організації НЕФКО, яка як виявляється фінансувала не проект утеплення, а підготовки «липових» актів та незроблених робіт.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Нові деталі розслідування.  Проект НЕФКО: Житомирі обманюють кредиторів?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
Статист
1 Андрей Макаров (Статист)   • 09:24:26, 06.10.2016 [Материал]

По логике вещей сейчас должен появиться РапиZдюк и сказать, что эта школа не в Житомире! Воруют у детей! Скоты!
RapidDuck
2 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 13:45:04, 06.10.2016 [Материал]

Фашист, если воруют - должны отвечать.
А у вас же что не делай, то вам плохо.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо