Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Январь » 19
antikorZt Сміттєзвалище. А віз і нині там

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 11

Сміттєзвалище. А віз і нині там

19.01.2017, 09:17:55 2146 5.0 0

Наше звернення до міського голови з приводу ситуації, що склалася на сміттєзвалищі

Шановний Сергію Івановичу!

Одним з пунктів Вашої передвиборної програми було побудувати сміттєпереробний завод. Ця проблема піднімається в Житомирі від виборів до виборів, але досі, на жаль, заводу немає. І тема житомирського полігону побутових відходів є закритою для громадськості.
Нещодавно ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» розпочав розслідування обставин функціонування сміттєзвалища, зокрема питання, куди ідуть кошти за сміття. З відповіді на наш інформаційний запит нам стало відомо, що, згідно інвестиційного договору від 16.10.15 з 2015 року, міська рада (договір підписаний Любов’ю Цимбалюк) та ТОВ «Екопромімпекс» (один із засновників Валентин Стойко, депутат минулого скликання від ВО «Свобода»). За даним договором сторони повинні були об’єднати зусилля «по експлуатації полігону твердих побутових відходів в сфері впровадження комплексу заходів із сортування, переробки та утилізації побутових відходів, обмеження їх шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров’я людей, вдосконалення робочої карти та рекультивації полігону твердих побутових відходів». Договір укладений на 10 років.

Балансоутримувач полігону, а саме КАТП 0628, мало забезпечувати ТОВ «Екопромімпекс» необхідною кількістю побутових відходів, в свою чергу підприємство за договором щомісяця повинно перераховувати в бюджет 60 000 тисяч гривень з урахуванням індексу інфляції. Нижче в договорі відзначається, що ТОВ «Екопромімпекс», має надавати банківські виписки, щоб міська рада мала можливість контролювати перерахунки від підприємства за використання сміття. Тобто угода не узгоджена, з одного боку сума фіксована, з іншого міська рада чомусь має контролювати надходження.  Тобто з договору зрозуміло, що за сміття реалізоване ТОВ «Екопромімпекс» мав іти відсоток до міського бюджету, але чомусь сума стала фіксованою.

Окрім того, ТОВ «Екопромімпекс» згідно договору мало визначити морфологічний склад сміття. За результатом перевірки можна було б встановити скільки в смітті міститься паперу, металів, скла та іншого, що підприємством зроблено не було.
Більше того, за нашою інформацією ТОВ «Екопромімпекс» припинив платити в бюджет  і 60 тис. гривень, зазначені в Договорі, що є підставою розірвання Договору.
Ми звернулись до Вас із запитом № 670 від 10.01.17, щоб уточнити термін прострочення оплати по договору та стан виконання інших істотних умов. Натомість, відповідь в передбачений законом термін не надійшла.
З огляду на це, просимо Вас приділити увагу цьому питанню та вирішити доцільність подальшої дії договору. Вважаємо, що ця проблема має бути досліджена контрольно-аналітичним відділом, можливо із залученням експертів та про результати має бути повідомлена громадськість.

На нашу думку, в цьому питанні наявна корупційна складова, яку потрібно усунути та навести лад на житомирському полігоні побутових відходів.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Сміттєзвалище. А віз і нині там
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо