Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Июль » 18
antikorZt У скільки бюджету обходиться утримання юристів мерії

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 7

У скільки бюджету обходиться утримання юристів мерії

18.07.2017, 11:05:28 3880 5.0 0

Нещодавно наша громадська організація зацікавилася діяльністю юридичного департаменту міської ради. Починаючи з 26 червня на ім’я міського голови ми відправили декілька інформаційних запитів  з проханням надати інформацію стосовно штатного розпису департаменту, заробітних плат, претензійно-позовної роботи та інше. Попри те, що відповідь на запит працівники департаменту відтермінували, залишаючи для підготовки 20 робочих днів, деяку інформацію нам все ж таки вдалося дістати.

Отож, згідно структури виконавчого комітету юридичний департамент поділяється на відділ претензійно-позовної роботи та відділ правового документообігу. Загалом у департаменті працює 10 людей: директор, по начальнику у кожному відділі, що вважаються заступниками директора. У одного, до речі, є також заступник. Також у департаменті працює п’ять юристконсультів на різних посадах.

Наша громадська організація вже неодноразово інформувала читачів про те, яку заробітну плату отримують чиновники міської ради. Ми вважаємо, що житомирянам необхідно це знати, по-перше, щоб об’єктивно оцінювати їх діяльність, а, по-друге, щоб розуміти куди витрачаються бюджетні кошти. Так-от, директор юридичного департаменту Черниш Євген Миколайович за червень місяць отримав заробітну плату в сумі 22 тисячі 161 гривні, з яких 7232 – премія. Варто зазначити, що Євген Миколайович працює директором юридичного департаменту з вересня 2015 року, хоча вищу освіту отримав лише у грудні 2014. Так, у двадцять чотири роки, одразу після університету Черниш без відповідного досвіду роботи на керівних посадах, що вимагається Законом України «Про державну службу», отримав керівну посаду в одному з департаментів Житомирського міськвиконкому.

У заступника Черниша за червень заробітна плата становила майже 28 тисяч гривень. Начальники ж відділів, отримали по 20 тисяч 505 гривень та 18 759, з яких премія у першого – 8653 та 9379 у другого відповідно. Спеціалісти у юридичному департаменті мають від 6 тисяч 374 гривні до 12 847 гривень (загалом зарплати та премії).

Попри чималі для Житомира зарплати, належного результату від роботи юридичного департаменту немає. Варто згадати лише про злощасну плитку на центральних вулицях та недобросовісного підрядника ТОВ «Ві.Ай.Пі», до якого міська рада чомусь навіть не подала зустрічного позову, попри гучні обіцянки мера Сергія Сухомлина це зробити. Саме юристами міської ради ледь не було провалено підготовку до судового засідання, де розглядали позов ТОВ «Ві.Ай.Пі» до міської ради з вимогою виплатити кошти за виконанні неякісно роботи. Тоді юристи навіть не спромоглися до суду принести фото докази. Розмови про заангажованість деяких юристів міської ради не вщухають і досі.

Нещодавно розгорівся гучний земельний скандал. У Господарському суді Житомирської області було винесено рішення, яким визнано недійсним розпорядження міського голови по відведенню земельної ділянки під будівництво індустріального парку, в результаті чого, земельна ділянка військового аеродрому повернута Міністерству оборони України. І тут виникає два питання: чому дане розпорядження було завізовано юридичним департаментом, якщо було порушення? Або, якщо мер правий, то чому суд був програний?

То чи не краще було б за ті ж кошти, що бюджет щомісяця платить на утримання працівникам департаменту, укласти договір з приватним юридичним підприємством, яке б представляло інтереси міської ради та громади міста, а не свої особисті?

Прикреплённые изображения:
antikorZt У скільки бюджету обходиться утримання юристів мерії
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо