Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Июль » 24
antikorZt Чи буде в Житомирі обіцяний мером дешевий газ?

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 4

Чи буде в Житомирі обіцяний мером дешевий газ?

24.07.2017, 11:00:13 3222 5.0 0

Минулого року міський голова Сергій Сухомлин, не знайшовши спільну мову з «Житомиргазом»,  обіцяв житомирянам дешевий газ через комунальну структуру. Минув вже рік після того як комунальне підприємство «Житомирміськгаз» було «реанімовано», тож ми вирішили дослідити на скільки ефективним виявився проект і чи буде варто очікувати на дешевий газ.

Ідея, яку намагався впровадити мер насправді не нова. Комунальне підприємство «Житомирміськгаз» було зареєстровано ще за керівництва містом Володимира Дебоя. Тоді амбіційні плани стикнулись з реаліями: по-перше, за газ потрібно платити, а не як у нас звикли накопичувати борги, по-друге, його потрібно транспортувати, а повноцінної мережі в розпорядженні міста для цього немає. Всі ці проблеми актуальні і на тепер, тож рішення про «реанімування» комунального підприємства ще рік тому видавалось дивним.

Що ж змінилось за 12 місяців. «Житомирміськгаз» попрацювало на славу,  зняло офіс, придбало меблі, найняло пару працівників та зробило печатку. Принаймні це видно з фінансових документів розміщених на сайті міської ради. Ще прокачали пробну партію 12,9  тис. куб. метрів газу на кілька закладів управління освіти, про що свідчить отриманий нами у відповідь на запит договір. Загальна сума договору між управлінням освіти та комунальним підприємством склала 198 429,00 грн. Окрім зазначених кубометрів, сума включає 10,2 тис. кубометри, які будуть поставлені в жовтні-грудні 2017 року. Це всі досягнення підприємства за зимовий сезон. Такі постачальники газу є сезонними підприємствами, тож  в теплу пору року навіть теоретично грошей не заробляє.

До речі, «воскресіння» «Житомирміськгазу» бюджету воно обійшлось більше, майже в 400 тисяч гривень.  За перший квартал амбіційні чиновники запланували отримати прибутку 706,3 тисячі гривень, натомість отримали збиток 60,1 тисяч гривень, а після цього ще «мертвий» сезон, який загалом не може бути прибутковим.

Тож ми вирішили поцікавитись, чи планує міська влада дотувати підприємство. На наш запит отримали відповідь, що станом на травень гроші в бюджеті для підприємства не передбачені. Тоді виникає питання як отримають зарплату ті  4 людини, які були прийняті на роботу до «Житомирміськгазу» протягом 2017 року?

Також ми поцікавились економічною діяльністю підприємства на що отримали відповідь: «На даний час КП «Житомирміськгаз» перебуває в стадії підготовки до повноцінної діяльності». Так минув рік. «Житомирміськгаз» ще готується. Нарощує збитки. Тож, якщо дешевий газ і буде, то дорогою ціною для житомирян. Така арифметика. Чому наші чиновники практично завжди діють за схемою: «якщо я не можу впоратись, то потрібно знайти винного». В тому, що місто (КП «Житомиртеплокомуненерго») не платить за газ, винуватий «Житомиргаз» - така було логіка для створення комунального підприємства «Житомирміськгаз», замість того, щоб навести порядок у тепловій сфері. Тепер місто отримало собі нову проблему,  залишилось знайти винного в провалі «Житомирміськгазу».

Прикреплённые изображения:
antikorZt Чи буде в Житомирі обіцяний мером дешевий газ?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо