Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Октябрь » 19
antikorZt Скільки коштує боротьба з корупцією

antikorZt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Скільки коштує боротьба з корупцією

19.10.2017, 10:37:52 1522 4.2 0

Однією з основних вимог громадської організації «Антикорупційний рух Житомирщини» є  прозора та чесна влада. Коли у 2015 році у виконавчому комітеті Житомирської міської ради з’явилася посада уповноваженого з питань запобігання та протидії корупції, у всієї громади міста була надія, що нарешті з’явиться людина, яка виведе на чисту воду усіх місцевих корупціонерів.

Ми поцікавилися чим саме займався уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції міської ради Віктор Фещенко протягом останніх півроку.  Зважаючи на тотальну корумпованість влади, у відповіді ми сподівалися побачити, як мінімум, декілька відкритих кримінальних проваджень або хоча б результати перевірок фінансової діяльності депутатів та чиновників.

За «плідну» працю він отримує досить непогану для Житомира зарплату, яка варіюється від 11 тисяч до понад 16. У червні Віктор Фещенко отримав 27 тисяч 426 гривень.

Так, дійсно, уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції займався перевіркою декларацій депутатів, чиновників та працівників комунальних підприємств. Ним було виявлено цілих чотири факти несвоєчасного подання щорічної декларації та три факти неподання щорічної декларації після звільнення.

У першому півріччі 2017 року уповноважений з питань запобігання корупції розглянув 105 листів, скарг та звернень громадян щодо можливих конфліктів інтересів, повідомлення від керівника КП «Житлово-виробниче підприємство аварійних робіт» та опрацьовано чотири повідомлення від депутатів Житомирської міської ради.

Також Віктором Фещенко було проведено перевірку, а за її результатами притягнуто до дисциплінарної відповідальності начальника відділу господарського забезпечення через те, що він невчасно передав корпоративні права власного підприємства. Така ж перевірка проводилась і по відношенню до заступника міського голови Матвія Хренова. Згідно інформації, яка була у нашого руху раніше, за порушення Закону України «Про запобігання корупції» Матвія Володимировича було притягнуто до дисциплінарної відповідальності та оголошено догану за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією. До слова, інформацію щодо порушення заступника мера Матвія Хренова надавали активісти громадських організацій та місцеві журналісти.

Окрім усього вищезазначеного, уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції приймає участь у тендерних комітетах, проводить семінари з підвищення рівня знань основних положень антикорупційного законодавства, надає консультації з приводу заповнення декларацій.

Тож чи не виглядає діяльність виконкомівського антикорупціонера як звичайне окозамилювання? І чи викриватиме він насправді правопорушення, коли зарплата та премія залежать від розпорядження міського голови?

Прикреплённые изображения:
antikorZt Скільки коштує боротьба з корупцією
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо