Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Декабрь » 12
antikorZt Житомирські «МАФіози»

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 7

Житомирські «МАФіози»

12.12.2017, 15:53:21 1878 4.4 0

Реалії української політики є такими, що у більшості випадків, у владу люди йдуть не просто так. І регіони у цій історії, на превеликий жаль, не відстають. Під час проведення розслідування, в якому ми хотіли з’ясувати чому міський голова не ліквідує комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою», попри свої обіцянки, ми знайшли цікаву інформацію і готові з вами нею поділитися.

Як виявилося, за останні два роки деякі депутати Житомирської міської ради або наближені до них особи, отримали паспорти прив’язки на значну кількість павільйонів та кіосків міста. Є у списку «щасливчиків» і родичі екс-депутатів, і радник міського голови, і інші не відомі жителі міста так чи інакше пов’язані з політикою.

Рекордсменами за кількістю отриманих МАФів є безперечно депутати Житомирської міської ради від об’єднання «Самопоміч».

Депутат фракції «Самопоміч» Володимир Карпенко має два кіоски за адресами проспект Миру, 63 і вулиця Малікова 32 та сплачує за них в рік сумарно лише 4 800 гривень пайової участі. Паспорт прив’язки на кіоск за адресою Малікова, 32 депутат отримав 4.12.2015 року, тобто через місяць як Володимир Миколайович обзавівся мандатом депутата міськради. Другий пакет документів на кіоск за адресою проспект Миру, 63  10.06.2016.

Його однопартієць депутат Валерій Шевчук має дві точки з продажу води. До речі, строк дії паспортів прив’язки на ці об’єкти закінчився ще у 2016 році, проте ФОП Шевчук Валерій Леонтійович продовжує сплачувати КП «Інспекція з благоустрою» пайову участь по 1 294 гривні за кожний кіоск. У 2017 році депутат отримує ще один кіоск за адресою вулиця Довженко, 54 для торгівлі продовольчими товарами без права продажу алкоголю та тютюнових виробів. Наразі в рік Валерій Леонтійович сплачує 1 820 гривень за пайову участь.

Наймолодший депутат Житомирської міської ради Антон Ракович не відстає від своїх колег по партії, а точніше його батько – Ракович Юрій Леонтійович. Підприємець має павільйон на вулиці Героїв Пожежних, 125, паспорт прив’язки якого почав діяти з 05.08.2016 і сплачує пайову участь в сумі 2,5 тисяч гривень. Ще один, згідно з документами з 06.09.2016, є на вулиці Чуднівська 129-б. Це саме один з декількох МАФів, що з’явилися вночі та перегородили доступ до торгових точок, які стояли там роками до цього. Вночі також з’явився і павільйон на майдані Короленка, 4. Сталося це влітку 2017 року.

Закриває імпровізований рейтинг депутат Пидюра Сергій Михайлович від ВО «Батьківщина». Він має кіоск на проспекті Миру,37 з простроченим терміном дії паспорту прив’язки, хоча продовжує сплачувати пайову участь в сумі 2 тисячі 800 гривень на рік.

 

«Перепишу хату на кота»

Ні для кого не секрет, що коли депутати не хочуть реєструвати на себе майно, а чиновники не мають на це можливості, у хід йдуть документи родичів та друзів.

Протягом 2016-2017 років декілька кіосків під продовольчі товари отримав ФОП Шишов Богдан Олегович.  У 2015 році він балотувався у місцеву раду від об’єднання «Самопоміч» та є близьким другом вищезгаданого Антона Раковича. У липні 2016 року Шишов (в один день) отримує два кіоски під продовольчі товари на проспекті Миру, 37 та на вулиці Гетьмана Самойловича, 4. За першу точку він сплачує 2580 гривень пайової участі та 2200 за іншу. Ще один кіоск він отримав за місяць - у серпні 2016 року на майдані Станишівському 3/2. Проте і на цьому історія не скінчилася, бо у липні 2017 року друг депутата Житомирської міської ради на Малій Бердичівський отримав ще один кіоск і сплачує наразі 1700 гривень пайової участі на рік.

ФОП Рудь Дмитро Михайлович має 4 кіоски по продажу питної води. Усі паспорти прив’язки були отримані в один день – 28.10.2016 року. Підприємець є племінником відомого у Житомирі Петра Рудя, президента компанії «Рудь» та депутата Житомирської міської ради. 

Павільйон громадського харчування «Пушкін блін» за адресою Велика Бердичівська 31-б належить ФОПу Сагадін Тетяні Дмитрівні. Її пов’язують з депутатом Житомирської міської ради від Опозиційного блоку Василем Кучиком.

Три павільйони за адресою вулиця Перемоги, 89 мають паспорт прив’язки датований 14.11.2016 роком. Власником є ФОП Бабкіна Тетяна Аркадіївна – дружина радника міського голови та власника телеканалу Союз.тв Олега Бабкіна. Тетяна Аркадіївна є також перевізницею, яка разом з родиною обслуговує маршрути №10 та №4.

ФОП Півоварова Олеся Володимирівна має по місту п’ять торгових точок. Усі вони отримані у 2016 році і пайова участь платить лише за одну, що знаходиться на вулиці Пушкінська. Олеся Володимирівна це дочка Світлани Півоварової, екс-депутата Житомирської міської ради, нинішній член виконавчого комітету та керівник приватного ВЖРЕПу №8.

Директор фабрики «ЛУЧ-К» Геннадій Карпінський теж нещодавно отримав павільйон за адресою вул. Покровська, 95. Подейкують, що Геннадій Іванович був один з тих, хто фінансував кандидатів від БПП на виборах до Житомирської місцевої та обласної ради у 2015 році.

Близький друг директора КП «Інспекція з благоустрою» Юрія Юзвинського наприкінці 2016 року отримав паспорт прив’язки для павільйону продовольчих товарів за адресою Ціолковського, 6. За цією адресою документи були видані ФОП Радченко Руслан Васильович та ФОП Радченко Лариса Володимирівна. За нашою інформацією саме з Русланом Радченко Юзвинский полюбляє їздити на полювання.

Ми розуміємо, що інформація, яку нам вдалося оприлюднити, насправді ще є чим доповнити, тому розслідування ми не закінчуємо. А поки ми будемо працювати з документами, подумайте чи варто на наступних виборах підтримувати вищезгаданих заповзятливих депутатів, які у міську раду йшли зовсім не для того, щоб робити життя житомирян кращим.

 

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Житомирські «МАФіози»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо