Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Февраль » 12
antikorZt Інспекція з благоустрою Житомира: зловживання, порушення та директор депутат

antikorZt


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Інспекція з благоустрою Житомира: зловживання, порушення та директор депутат

12.02.2018, 11:57:16 3708 4.0 0

Наша громадська організація пильно слідкує за діяльністю усіх комунальних підприємств міста. Проте час від часу головним об’єктом наших розслідувань стає КП «Інспекція з благоустрою міста».

Ми хочемо, щоб житомиряни розуміли, що насправді відбувається на підприємстві, директором якого є депутат Житомирської міської ради від партії «Самопоміч» Юрій Юзвинський.

Минулої осені контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради провів на підприємстві аудит. Чиновники перевіряли діяльність інспекції з 01.01.2016 по 31.08.2017 року. За результатами перевірки було складено акт з усіма недоліками та порушеннями, які були допущенні комунальним підприємством. Серед них, зокрема, недотримання посадовими особами підприємства норм чинного законодавства та нормативних документів Житомирської міської ради при здійсненні діяльності щодо визначення та сплати пайової участі.

Наша громадська організація звертала на це увагу неодноразово як у своїх розслідуваннях, так і в виступах на засіданнях виконавчих комітетів, де заступник голови ГО Євгеній Демчик, окрім вище зазначеного, також зауважував, що інспекція не має права використовувати кошти від сплати пайової участі на свої потреби, адже, згідно чинного законодавства, вони мають використовуватися на благоустрій міста. Окрім того, велике питання викликає також нарахування пайової участі інспекцією. По всій країні існує єдиний коефіцієнт на сплату пайової участі, проте лише в Житомирі їх 3, від яких залежить кількість коштів, які підприємець сплачує інспекції. Як наслідок – маємо потенційну корупційну складову. Разом з тим, зважаючи на той факт, що інспекція з благоустрою неналежним чином оформлює та контролює виконання діючих договорів про сплату пайової участі (вказано у звіті), відбуваються досить дивні речі. За нашою інформацією, представники інспекції з благоустрою протягом останніх двох тижнів телефонують житомирським підприємцям та вимагають у них додаткової оплати за пайову участь за 2017 рік, при тому, що усі кошти згідно договорів по сплату пайової участі були перераховані у минулому році. У телефонній розмові конкретну суму вказувати відмовляються, натомість запрошують представників бізнесу до себе на підприємство нібито на переговори, в інакшому випадку погрожують закрити МАФ чи павільйон власника.

Також контрольно-аналітичним відділом було встановлено, що інспекція з благоустрою не контролює належним чином надання дозвільних документів на порушення благоустрою, що є причиною недоотримання коштів. Окрім недоотримання коштів, це також є причиною хаосу у місті, коли, наприклад, водоканал розпочинає якісь роботи, а потім забуває, що ями після ремонту труб необхідно закопувати, поверх укладати асфальт і повертати початковий вигляд прибудинковим територіям.

У звіті зазначені також недоліки та порушення в частині господарських операцій, здійснення операцій по відкритим корпоративним карткам із порушенням норм діючого законодавства, неналежний стан юридичної та планово-економічної роботи, порушення ведення бухгалтерського обліку.

Загалом цей звіт цілком підтверджує той факт, що на даному підприємстві, як і на більшості житомирських комунальних підприємств, панує безлад та вседозволеність. І депутат, який отримав посаду за так званою партійною квотою і, як зазначав 2 роки тому міський голова, щоб ліквідувати підприємство. Проте, як ми знаємо, немає нічого більш постійного, аніж тимчасове.

Дивує також той факт, що не дивлячись на виявлені серйозні порушення, міськвиконком не поспішає про це повідомляти як житомирян, так і правоохоронців. Тому це зробили ми.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Інспекція з благоустрою Житомира: зловживання, порушення та директор депутат
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо