Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Июнь » 19
antikorZt Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради. Продовження

antikorZt


Оценка: 3.3/5 Голосов: 7

Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради. Продовження

19.06.2018, 13:48:39 2476 3.3 0

У минулому місяці громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» провела невеличке розслідування і розповіла про історію з начальником управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Іриною Ковальчук.

Ми прослідкували, що ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович виграв тендери від управління культури Житомирської міської ради на суму 135 тисяч гривень та 49 тисяч гривень на проведення культурних заходів. Разом з документами на тендер він подавав і рекомендаційні листі за підписом Ірини Ковальчук. У листі вона повідомляє про позитивний досвід співпраці з ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович, зокрема під час Дня молоді та Другого космічного напівмарафону. Але, День молоді у 2017 році святкували 25 червня, тоді як ФОП, згідно з державним реєстром юридичних та фізичних осіб, зареєстрований 1 серпня 2017 року, тобто через місяць після того, як він нібито співпрацював з управлінням молоді та спорту.

Другий рекомендаційний лист був від ГО «Цілком природньо», керівником якої є Ілля Грицанюк – чоловік начальниці управління молоді та спорту Ірини Ковальчук.

ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович надавав послуги з організації фестивалю «ВульБа», який відбувся за підтримки Житомирської міської ради. Цікавим є те, що ГО «Цілком природньо» та ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович мають спільну електронну адресу на двох: [email protected].

На нашу думку, для того, щоб фізична особа підприємець, яка наближена до чоловіка чиновниці виграла тендер від управління культури Житомирської міської ради, Ковальчук надавала рекомендаційні листи, які мають ознаки фіктивності. Ми звернулися з відкритим зверненням до міського голови з вимогою провести службову перевірку та з’ясувати усі обставини.

Міський голова Сергій Сухомлин своїм розпорядженням створив комісію для перевірки фактів, які були викладені у нашому зверненні. З 6 червня і до сьогодні було проведено декілька засідань комісії. І хоча поки що жодних висновків не зроблено, вже є про що сказати. По-перше, головою комісії призначили заступника міського голови з гуманітарних питань Вікторію Краснопір, яка є безпосереднім куратором управління сім’ї, молоді та спорту. На нашу думку, це є не зовсім правильним рішенням, адже її думка може бути суб’єктивною. По-друге, начальниця управління сім’ї, молоді і спорту Ірина Ковальчук дала комісії цікаві пояснення. Вона зазначає, що співпрацю з ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович у рекомендаційному листі вказала помилково, бо Осіпов А.А. працював на Дні молоді у якості волонтера. Взагалі дивно, що чиновниця не пам’ятає надав він свої послуги у якості ФОП за гроші або допомагав безкоштовно, тому пояснення, якщо чесно, не дуже переконливі.

У нас же є відчуття, що цю історію намагаються зам’яти. Проте ми і надалі будемо слідкувати за подіями і не дамо замовчати цю ситуацію.

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради. Продовження
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо