Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Май » 21
antikorZt Що приховує SMS оплата проїзду у комунальному транспорті?

antikorZt


Оценка: 3.4/5 Голосов: 7

Що приховує SMS оплата проїзду у комунальному транспорті?

21.05.2019, 14:20:43 1747 3.4 0

Тиждень тому у Житомирі було презентовано сервіс SMS оплати проїзду у комунальному транспорті міста.

На презентації SMS оплати за проїзд, яка відбулася у прес-центрі Житомирської міської ради 14 травня, представник нашої громадської організації запитав у заступника міського голови Дмитра Ткачука стосовно того, куди саме перераховуються кошти зібрані через цей сервіс. Було озвучено, що оператор мобільного зв’язку перераховує кошти на КП «Житомиртранспорт», той зараховує собі 5% від суми і решту перераховує в ТТУ. На питання за що саме (за які конкретні послуги чи функції) КП «Житомиртранспорт» отримує кошти, Дмитро Ткачук відповів, що за те, що він оператор. Чіткої відповіді почути так і не вдалося, хоча чиновник вперто намагався довести, що на запитання відповів.
Ми не проти функціонування даного сервісу, навпаки підтримуємо введення нових способів оплати проїзду або будь-яких інших послуг у нашому рідному місті, однак наша громадська організація вважає, що функціонування комунальних підприємств-присосок, яке не надає послуг, а лише забирає свій % - не є правильним.

Ми звернулися до міської ради з інформаційним запитом щодо копій договорів операторів мобільного зв’язку з КП «Житомиртранспорт», а також договору КП «Житомиртранспорт» з КП «ЖТТУ», проте відповідь ще не отримали. Паралельно ми звернулися до операторів мобільного зв’язку. Тим часом начальник КП «ЖТТУ» зазначає, що з ТТУ договір про перерахування зібраної виручки ніхто не заключав і що йому невідомо, де саме знаходиться виручка, отримана через SMS оплату за проїзд. Також він неодноразово зазначав, посилаючись на акт контрольно-аналітичного відділу міської ради, що договір на обслуговування валідаторів КП «Житомиртранспорт» є фіктивним.

Загалом ситуація виглядає так, що користуючись службовим становищем, ініціатори запровадження сервісу заступник міського голови Дмитро Ткачук та його друг – директор КП «Житомиртранспорт» збирають виручку КП «ЖТТУ», однак на саме підприємство її не перераховує. Тут є ознаки злочину передбаченого ч.2 ст.191 КК України (присвоєння, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Звернулися до правоохоронців, щоб вони дали свою оцінку цій ситуації.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Що приховує SMS оплата проїзду у комунальному транспорті?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо