Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Август » 19
antikorZt Новий корупційний скандал у міській раді

antikorZt


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

Новий корупційний скандал у міській раді

19.08.2019, 12:24:11 3517 4.3 0

16 серпня пресслужба ГУ Національної поліції України повідомила про те, що спільно з оперативниками УЗЕ під процесуальним керівництвом прокуратури області було викрито механізм привласнення та розтрати коштів під час закупівель медичних виборів управлінням охорони здоров’я Житомирської міської ради.

Наша громадська організація у 2017 році проводила розслідування з приводу закупівель медичного обладнання цим управлінням. Тоді ми з’ясували, що за «дивним» збігом обставин перемогу у тендерах на значні суми отримувало постійно одне і теж підприємство, а обладнання було виробництва Китай з гарантійним терміном експлуатації лише 1,5 роки.  Тоді ми звернулися з усіма матеріалами до правоохоронних органів, кримінальне провадження відкрили, і все. Справа затихла.

Лише через два роки було повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 367 ч.2 КК України (Службова недбалість) Кримінального кодексу України двом особам - керівнику підприємства та службовцю Житомирської міської ради.

Як зазначають правоохоронці, у ході досудового розслідування було встановлено, що посадовці управління охорони здоров’я мерії під час організації та закупівлі медичних виробів не проконтролювали ефективне та економне використання бюджетних коштів, призначених для закупівлі медичних виробів до лікарських установ обласного центру. Така службова халатність дала можливість суб’єкту господарської діяльності незаконно заволодіти коштами виділеної субвенції та бюджету на суму близько 800 тис. гривень.

Разом з тим, керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко повідомив, що розслідування даної справи досі продовжується, тож «можливо, фігурантів провадження додасться…».
Як повідомляли у ЗМІ тим самим посадовцем, якому було оголошено про підозру – є заступник міського голови Марія Місюрова. На момент публікації жодних офіційних заяв від чиновниці або від міського голови Сергія Сухомлина не було. Складається враження, що посадовці міськвиконкому роблять вигляд ніби нічого не відбувається. Тим часом за останніх півроку на хабарі спіймали двох працівників міськвиконкому.

Ми ж вдячні правоохоронцям за реакцію, хоч і не миттєву. Сподіваємося, суд поставить у цій справі крапку.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо