Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Декабрь » 16
antikorZt До Дня місцевого самоврядування мерія витратила понад мільйон гривень на премії

antikorZt


Оценка: 2.3/5 Голосов: 6

До Дня місцевого самоврядування мерія витратила понад мільйон гривень на премії

16.12.2019, 11:56:17 2722 2.3 0

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування - професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, а також депутатів цих рад.

Протягом останніх двох років «Антикорупційний рух Житомирщини» публікував суми премії працівників Житомирського міськвиконкому, а також Богунської та Корольовської районних рад.

Зокрема, у 2017 році до Дня місцевого самоврядування премія начальників управлінь та директорів департаментів Житомирського міськвиконкому становила від 20 тисяч гривень, у головних спеціалістів вона склала від 10 тисяч і вище, а у звичайних спеціалістів від 8 тисяч. Водії отримали від 6 916 гривень і вище, прибиральниці – по 6 тисяч гривень.

Районні ради за розміром премій не пасли задніх. Зокрема на премії до Дня місцевого самоврядування у 2017 році працівникам виконкому Богунської районної ради з бюджету було витрачено 847 тисяч 410 гривень, на Корольовську пішло трохи менше - 373 тисячі 454 гривні.

У 2018 році ситуація трохи змінилася. Богунська районна рада «видала» премій на суму 114 тисяч 162 гривень, Корольовська районна рада відмовилася від них взагалі. А от Житомирський міськвиконком витратив на преміювання своїх працівників близько 1 мільйона 150 тисяч гривень. Лише на преміювання 31 одного працівника департаменту бюджету та фінансів до Дня місцевого самоврядування з бюджету було витрачено 175 тисяч 581 гривню.

Усе це, зрозуміло, в черговий раз викликало громадський резонанс, адже поряд з обмеженим фінансуванням сфер освіти, медицини та інших, такі витрати на премії схожі на знущання.

І от, в 2019 році міський голова нарешті вирішив виправити ситуацію. Усім працівникам міськвиконкому була виплачена премія в розмірі 2 тисяч гривень. Враховуючи, що у Житомирському міськвиконкомі зараз вже 533 штатні одиниці, то на преміювання до Дня місцевого самоврядування було витрачено 1 мільйон 66 тисяч гривень.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо