Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Январь » 31
antikorZt Розірвати монополію не вдалося: скільки місту обійшовся КП “Житомирміськгаз”, який влада збирається ліквідувати

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 6

Розірвати монополію не вдалося: скільки місту обійшовся КП “Житомирміськгаз”, який влада збирається ліквідувати

31.01.2020, 13:39:08 2257 5.0 0

Цього тижня сайті міської ради був опублікований проєкт рішення Житомирської міської ради про ліквідацію КП “Житомирміськгаз”.

Рішення про створення цього комунального підприємства було прийняте у 2012 році, але зареєстрували його лише у 2016 році. Тоді міський голова обґрунтував його створення бажанням розірвати монополію “Житомиргазу”, а також наголошував, що підприємству необхідно передати на баланс усі газові мережі міста.

Пройшло чотири роки і ліквідація КП “Житомирміськгаз”, очевидно, говорить, що розірвати монополію міському голові Сергію Сухомлину так і не вдалося.

Однак спроби були. У 2017 році КП “Житомирміськгаз” провело тендер по закупівлі газу на 86,8 мільйонів гривень. Переможцем стало ТОВ “Енерджі Трейд Груп”.

Це підприємство пов’язане з ексдепутатом від «Фронту змін» Миколою Мартиненком, та є фігурантом декількох кримінальних проваджень.

Та сталося так, що ТОВ “Енерджі Трейд Груп” не виконав свої договірні зобов'язання, але міський голова усіх заспокоював, бо начебто місто отримало 2,7 мільйони гривень штрафних санкцій. Наче місто навіть заробило!
Але вже у жовтні 2019 року ТОВ “Енерджі Трейд Груп” відсудило у КП “Житомирміськгаз” ці кошти. Тож з закупівлею газу якось не вийшло.

Загалом, щоб підприємство запрацювало з міського бюджету у 2017 році було витрачено 450 тисяч гривень: на заробітну плату працівникам, оплату комунальних послуг, придбання меблів, послуги зв'язку, придбання ліцензії на постачання природного газу, ремонт офісного приміщення, канцтовари та інше.
Загалом на підприємстві окрім керівника, фактично працювали ще заступник директора та головний бухгалтер. За штатом ще передбачений юристконсульт.
Лише у 2018 році на виплату їх заробітної плати, матеріальну допомогу було витрачено 406 тисяч гривень.


Цікаво, що у липні 2019 року міський голова звільнив керівника КП “Житомирміськгаз” Володимира Левицького. У жовтні мер призначив новим керівником Валентину Савкову, яка була заступником Левицького. Вона ж, згідно з проєктом рішення про ліквідацію підприємства, буде ліквідатором.

Протягом останніх чотирьох років було створено декілька комунальних підприємств, які не приносять нашому місту користі, але їх утримання обходиться бюджету в серйозну копійку. І напевно добре, що мер нарешті оговтався та вирішив ліквідувати КП “Житомирміськгаз”, але хто поверне даремно витрачені кошти?

Раніше ми писали про КП “Центр інвестицій”, якому так і не вдалося створити у Житомирі інвестиційний парк та побудувати сонячну електростанцію. Скільки на діяльність комунального підприємства було витрачено з бюджету, читайте за посиланням.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо