Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Май » 4
antikorZt Як на соціальному майданчику у Житомирі пиво продають

antikorZt


Оценка: 3.4/5 Голосов: 5

Як на соціальному майданчику у Житомирі пиво продають

04.05.2020, 11:10:59 3627 3.4 0

У січні 2020 року наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» розповідала  про те, як у Житомирі за адресою вул. Корольова, 44, попри мораторій, незабаром має з'явитися п'ять нових МАФів і хто до цього причетний з депутатів Житомирської міської ради та колишніх членів виконавчого комітету.

Нагадаємо, що у 2015 році виконавчий комітет Житомирської міської ради наклав мораторій на видачу паспортів прив'язок нових МАФів. Передбачалося, що мораторій буде діяти до розробки нової Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Однак станом на початок 2020 року Комплексна схема і досі не затверджена. Тим часом нові МАФи з’являються.



Зокрема, за адресою вул. Корольова, 44, згідно з рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 22.12.2016 року №1175 мав з’явитися так званий  тимчасовий соціальний майданчик, де буде реалізовуватися продукція за цінами виробника. Про “тимчасовість” майданчика й мови йти не може, бо під МАФи власники залили фундамент.

* тимчасова споруда — це одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.

Однак, після початку відкриття перших точок, з’явилися нові питання. Прийшов травень і свої двері для покупців відкрив перший магазин -  «Жигуль», яке продає пиво.

Зазначимо одразу, що згідно з вищезазначеним рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 22.12.2016 року №1175, п.3.2 передбачено, що департамент економічного розвитку міської ради не рідше, ніж один раз на квартал має моніторити «соціальний» майданчик на предмет відсутності в реалізації підакцизної групи товарів.

* До підакцизних товарів належать:
спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;
тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;
нафтопродукти, скраплений газ;

автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли.
Тож, таким чином можна зробити висновок. По-перше, «соціальні» майданчики ніхто не моніторить, адже магазин спокійно відкрився і продає пиво. По-друге, «тимчасові» споруди зовсім не тимчасові і розташовані там, щоб залишитися на довгі роки.

По-третє, слово «соціальний» доданий до майданчика МАФів, який з’явився у період мораторію -  це ширма для того, щоб наближені до міської ради особи, отримали дозвіл на встановлення своїх точок продажу або ж для здачі в оренду.

Нагадаємо, що згідно з жеребкуванням, яке проводив виконавчий комітет Житомирської міської ради, з 6 підприємців, 5 отримали паспорти прив’язки на свої об’єкти. А саме:

ФОП Березун Артем Валерійович. Серед переліку видів діяльності підприємця є лісозаготівля, грузові перевезення, оренда та управління нерухомістю, оптова торгівля паливом та інші. Основний вид діяльності — торгівля напоями в спеціалізованих магазинах у роздріб. Окрім цього МАФу у ФОП Березун у Житомирі є ще щонайменше 12 павільйонів. 

ТОВ ТК “Полісся-Продукт”. Основний вид діяльності підприємства - неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Власником ТОВ ТК “Полісся-Продукт” є депутат від Радикальної партії Олександр Ракович.

Приватний підприємець ФОП Петрук Євгеній Петрович займається друком газет, брошур, рекламними послугами та монтажем систем водозабезпечення, опалення та кондиціювання повітря. За даними аналітичної системи YouControl, Петрук Євгеній Петрович є засновником ТОВ “Бук-Друк”, яким керує Євенок Олексій Олексійович, який в свою чергу керує ще й ТзОв “505”, власником якого є Годований Руслан Миколайович — колишній член виконавчого комітету та голова робочої групи з розгляду питань розміщення МАФів.

ТОВ “Бромодум” займається орендою та управлінням власною або орендованою нерухомістю. Серед інших видів діяльності ТОВ “Бромодум” є діяльність у сфері охорони здоров'я. Власником підприємства є Брокарєва Вікторія Володимирівна — дружина депутата від ВО “Свобода” Віктора Брокарєва, який наприкінці 2019 року став радником міського голови Сергія Сухомлина.

ТОВ “Житомирський м'ясокомбінат” зареєстрований у Житомирі та спеціалізується на виробництві м'ясних продуктів.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо