Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Май » 5
antikorZt Мерія оголосила конкурс на начальника управління охорони здоров’я під своїх?

antikorZt


Оценка: 3.7/5 Голосов: 6

Мерія оголосила конкурс на начальника управління охорони здоров’я під своїх?

05.05.2020, 12:42:25 5029 3.7 0

30 квітня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради нарешті оголосив конкурс на заміщення вакантної посади начальника управління охорони здоров’я.

Посада була вакантною з часу, коли тодішня начальниця управління охорони здоров’я Марія Місюрова була призначена на посаду заступника міського голови Сергія Сухомлина. Приступила до виконання своїх обов’язків вона 14 травня 2019 року, тому фактично начальника управління охорони здоров’я в мерії не було рік.  

Згідно з інформацією, яка розміщена на сайті Житомирської міської ради, вимогами до кандидата є:
  • вища освіта за напрямом підготовки «Медицина» не нижче ступеня магістра, спеціаліста, післядипломна спеціалізація за фахом «Організація і управління охороною здоров’я»; вища кваліфікаційна категорія за лікарською спеціальністю та за фахом «Організація та управління охороною здоров’я».
  • стаж роботи на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше 2 років; вільне володіння державною мовою.
Однак, відповідно до Наказу Національного агентства України з питань державної служби від 07 листопада 2019 р. № 203 «Про затвердження Типових професійно-кваліфікаційних характеристик посадових осіб місцевого самоврядування», кваліфікаційні вимоги до начальника управління виконавчого комітету місцевої ради складають:
  • вищу освіту не нижче ступеня магістра, спеціаліста, вільне володіння державною мовою.
  • стаж роботи на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше 2 років; вільне володіння державною мовою.
 
А тому, усі інші вимоги є дискримінаційними по відношенню до інших учасників. Разом з тим це може означати, що умови конкурсу прописані під конкретну особу з конкретною освітою.
Наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» звернулася до міського голови з вимогою скасувати цей конкурс, привести у відповідність кваліфікаційні вимоги до кандидата на посаду начальника управління охорони здоров’я та оголосити новий, прозорий конкурс з прозорими та чесними умовами.  

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо