Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2021 » Февраль » 2
pixar Прогулянка Кременецькими горами -

pixar


Оценка: 1.0/5 Голосов: 2

Прогулянка Кременецькими горами - "Різдвяний трейл "Щедрик""

02.02.2021, 13:05:08 4525 1.0 0

Спочатку відкривати свій цьогорічний біговий сезон хотів закордоним стартом, але його перенесли на лютий місяць, тому вирішив, щось цікаве пошукати серед українських забігів. Так як січень не досить насичений місяць, щодо бігових стартів, то на території України планувалось проведення трьох забігів 30 січня проходило два трейли (трейл “У пошуках Єті” та Різдвяний трейл “Щедрик”), а 31 січня кросовий забіг (Різдвяні перегони).

Так як трейлові забіги стартували 30 січня, тому вирішив, що розпочинати біговий сезон буду з якогось трейла. Свій вибір вирішив зупинити на Різдвяному трейлі “Щедрик”, що проходить в містечку Кременець, Тернопільської області.

Реєстрація

Реєстрація на Різдвяний трейл “Щедрик” проходила на сайті runstyle.net, де учасники трейлу могли вибрати для бігу одну з двох дистанцій 20 або 10 кілометрів.

Маршрут трейла виявився досить цікавим, так як проходив в основному територію Кременецьких гір та частково вуличками міста Кременець.

Біг

Моя подорож до Кременця розпочалась увечері п’ятниці. Дістатись з Києва до Кременця, можна було тільки автобусом, бо прямого залізничного сполучення з Київ з Кременцем немає. Тому померзнувши 7 годин в автобусі прицьому згадуючи незлим тихим словом Укрзалізницю та її презинтацію золотих вагонів в країні, де немає нормального залізничного сполучення між містами, все таки вдалось дістався Кременця.

Прибувши зранку до Кременця я відправився засніженими вуличками міста у напрямку центра вільного часу “Панорама” , а заодно і стартового містечка, так як воно розміщувалось на території центра. Що виявилось досить зручно, так як перед забігом можна було трішки відпочити від дороги.

Видача стартових пакетів учасникам трейлу “Щедрик” розпочиналась о 9:30 в будівлі центра, де заодно були облаштовані камери схову та переодягальні для бігунів.

Після невеличкого брифінгу від організаторів об 11 годині учасники трейла “Щедрик” відправились у пошуку пригод засніженою територією Кремененецьких гір.

Маршрут трейла “Щедрик” проходив у одне коло засніженими стежками Кременецьких гір з великою кількістю різних спусків та підйомів, де на учасників трейла чекало підкорення трьох невеличких вершин (Бона, Чернеча та Воловиця) з яких відкривались красиві панорама на місто та його околиці. Крім того на маршруті було 2 пункти харчування зі смачним чаєм та різними смаколиками перший такий пункт був організований на горі Бона, а інший очікував на учасників трейла за 3 кілометра до фініша.

Крім цікавого засніженого маршруту на учасників трейлу також очікувала прогулянка руїнами Кременецького замку, які знаходяться на вершині гори Бона.

Хоча маршрут трейла був досить непогано розмічений, але трейл біжиться не так весело, якщо трішки під час нього не поблукати. Так сталось і під час трейла “Щедрик”, коли на черговому повороті між мною та маршрутом трейла “пробігла чорна кішка”. Тому збагнувши, що щось не так, прийшлось повертатись назад паралейно шукаючи місце, де проморгав розмітку. Повернувшись на маршут трейла “Щедрик” пригоди в Кременецьких горох продовжились, так як попереду, ще очікувало досить багато підйомів та спусків, що потрібно було подолати.

Бігові пригоди в Кременецьких горах закінчились через 2 години та 39 хвилин після свого старту залишивши після перетину фінішної лінії тільки гарні спогади.

Враження

Різдвяний трейл “Щедрик” залишив по собі багато позитивних емоцій від засніжених стежок з великою кількістю підйомів та спусків, що проходили по території Кременецьким горам та гарної організації бігової події.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо