Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2021 » Февраль » 10
pixar Вечірня прогулянка цісарським лісом -

pixar


Оценка: 2.6/5 Голосов: 5

Вечірня прогулянка цісарським лісом - "Kaiserwald Run Cup"

10.02.2021, 09:07:23 5065 2.6 0

У лютому моя увага знову була прикута до українських трейлових забігів, звісно ж хотілось, побігати цікавий трейловий забіг закордоном, але реалії початку нового бігового сезону диктують свої правила. Тому після січневої прогулянки Кременецькими горами вирішив пошукати щось цікаве з трейлів на лютий, що проходив би на території України. На початкові лютого в Україні проходить декілька цікавих трейлових забіги. Звісно серед забігів першої половини лютого є свої, так би мовити топові трейли, які збирають багатьох любителів побігати зимовими стежками. В першій половині лютого не дивлячись ні на, що, таким топовим забігом можна вважати зимовий трейл “Wild North Way”, який відкриває цікаву трейлову серію “Wild”. Хоча трейловий забіг “Wild North Way” має досить цікавий маршрут та класну організацію бігової події, але мною він був підкорений у 2019 році.

Тому цього разу мій біговий погляд був прикутий до славного міста Львова, де мені приглянувся місцевий трейловий забіг “Kaiserwald Run Cup”. Крім того трейл по території цісарського лісу мав бути для мене цікавим та незвичним.

Реєстрація

Реєстрація на зимовий трейл “Kaiserwald Run Cup” проходила на сайті athletic-events.com, де учасники забігу могли вибрати одну з декількох дистанцій для бігу, а саме основну дистанцію – 12 кілометрів, та дистанцію-супутник на 4 та 3 кілометри.

Маршрут основної дистанції трейлового забігу “Kaiserwald Run Cup”, а саме 12 кілометрів складався з 3 кіл по 4 кілометри кожне та проходив по горбистій місцевість Кайзервальду.

Біг

П’ятничного вечора з залізничного вокзалу міста Києва я відправився у чергову бігову подорож, що мене очікувала в славному місті Лева. Ранковий Львів зустрів мене досить гарною погодою, що було досить доречно, так як трейл “Kaiserwald Run Cup” мав вечірній формат і стартове містечко розпочинало працювати з 15 години, а це означало, що першу половину дня можна насолоджуватись прогулянкою затишними вуличками Львова.

Так як у Львові був досить давно, то коротати вільний час в очікуванні головної суботньої бігової події прогулюючись вуличками Львова було дуже цікаво. Скоротавши час прогулянкою Львовом та заселившись до готель прийшов час вирушати до головної цілі моєї подорожі, а саме до стартового містечка трейла “Kaiserwald Run Cup”, яке розгорнулось на території парком “Знесіння”, де о 15 годині розпочиналася видача стартових пакетів учасникам трейла.

Старт головної бігової пригоди суботнього вечора відбувся о 18 годині вечора. Тому як тільки закінчився стартовий відлік я включив свій налобний ліхтарик та окунувся в бігові пригоди, що мене очікували на вечірніх пагобах Кайзервальда. Маршрут трейла, крім звичних підйомів та спусків мав в своєму арсеналі сюрприз, який робив його більш захоплюючим та цікавішим для учасників.

Як завжди перше коло подібних забігів маршрут, яких складається з декількох кіл виходить найцікавішим, так як на першому колі учасники, ще не в курсі, на що вони підписались та що за пригоди приготували для них організатори. Звісно ж організатори підготували цікавий маршрут, але природа вирішила внести маленьку деталь, що він став ще більш цікавішим для його учасників.

Так як цього року трейл “Kaiserwald Run Cup” став моїм другим трейлом після “Різдвяного трейла “Щедрик”” і між ними була усього навсього неділя різниці та проходили вони недалеко один від одного, тому вирішив, що міняти свої старі трейлові кросівки зі зношеним вже протектором не буду перед трейло “Kaiserwald Run Cup”. Все одно снігу особливо небуло, тому знову прийдеться бігти злегка по припорошених снігом стежках.

Але це я так думав та приблизно перша миля так і проходила біжиш собі по припорошеній снігом стежці вечірнього Кайзервальду та насолоджуєшся навколишньою природою, черговим підйомом та спуском. Але це був усього навсього початок, бо далі розпочинався головний сюрприз трейла. Приблизно десь після першої милі маршрут трейла почав відкривати свій сюрприз, який приготував для учасників, які його хотіли підкорити. Цим сюрпризом став лід, що покрив стежки пагорбів Кайзервальду.

Звісно відмовлятись від шансу побігати по кризі не хотілось, тому вирішив ним скористатись, але дует з криги та стертого протектору кросівок досить швидко навели свої аргументи, що це не досить гарна ідея, тому насободжуйся неспішно вечірнім парком бігуне. Звісно час від часу свої спроби здолати дует криги та кросівок я не полишав, все таки компанію крига на стежці складала мені приблизно одну милю, тому приблизно 13 хвилин на кожному колі ми могли насолоджуватись один одним. Тай як показали фотографії з “Wild North Way”, облюбували кригу не тільки бігуни у Львові, але наступного дня у Києві бігуни теж мали змогу насолоджувались її компанією.

Після знайомства з крижаним сюрпризом на учасників трейла очікувала ще півмильна прогулянка, яка закінчувала перше коло трейла. Долаючи перше коло та знайомлячись з маршрутом трейлом заодно старався виробити якусь стратегію, як бігти наступних два кола, що залишалось.

Що ж наступні кола трейла “Kaiserwald Run Cup” для мене проходили приблизно так, першу милю нового кола ти готуєшся до зустрічі з кригою, паралельно стараєшся втікти від тих хто в тебе позаду та наздогнати тих хто спереді, далі миля так званим “крижаним полем”, де робляться час від часу спроби бігти і прицьому невпасти тут тебе звісно хтось обганяє, але прицьому ще потрібно його далеко не відпускати. На останній півмилі перед новим колом стараємось обігнати тих хто обігнав тебе на “крижаному полі”, а далі останнє коло та все спочатку.

Дістався фінішої арки трейла “Kaiserwald Run Cup” мені вдалось через 1 годину 38 хвилин після того, як стартував. Де на учасників трейла очікував смачний бограч, чай та різні смаколики.

Враження

Львівський трейловий забіг “Kaiserwald Run Cup” залишив по собі досить позитивні враження звісно впершу чергу досить цікавий формат його проведення, а саме вечірній трейл хоча до нього в мене вже був досвід бігу вночі, так як свого часу приймав участь у двох нічних шосейних півмарафонах (“Kharkiv Night Half Marathon” та “Night Marathon-Fest”), але “Kaiserwald Run Cup” подарував зовсім інші враження від нічного трейлового бігу та щей зимового. Ну і звісно не можна оминути ділянку маршруту покритою кригою, так як вона зробила більш цікавіший біг по пагорбах Кайзервальду та їх трішки розбавила своєю присутністю. Звісно ж не можна залишити в стороні гарну розмітку трейла, його організаці та роботу волонтерів, які направляли учасників трейла по правильному маршрутові.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо