Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2021 » Сентябрь » 16
pixar В поселенні рибалок -

pixar


Оценка: 3.7/5 Голосов: 6

В поселенні рибалок - "Ucka Trail"

16.09.2021, 07:31:35 4522 3.7 2

Осінь у мене розпочалась з цікавих гірських забігів, першу неділю вересня мені вдалось познайомитись з цікавим українським гірським забігом “Runa Run Trail”, а після нього на мене очікувала не менш цікава подорож до Хорватії та другий етап “Golden Trail National Series” Хорватії – “Ucka Trail”.

Після участі в першому етапі “Golden Trail National Series” Хорватії – “Risnjak Trail” вирішив, що як не крути, але відвідати другий етап серії, що мав назву “Ucka Trail” все таки потрібно. Друга моя поїздка в Хорватію мала мене познайомити не тільки з черговим хорватським трейлом, але й з красою природнього парку в околицях Рієки – Учка та містечком Мощеницька Драга.

Реєстрація

Зареєструватись на “Ucka Trail” можна через офіційний сайт серії “Kvarner Trails Series” – kvarnertrails.com, де учасник може вибрати одну з трьох дистанцій, а саме 42 кілометра, 31 кілометр (дистанція, що бере участь в “Golden Trail National Series”, яку саме я біг) та додаткова дистанція на 16 кілометрів. Вартість реєстрації для участі в забігові коштує від 30 $ (рання – 200 кун та пізня – 250 кун). Хоча на забігах стараюсь надавати перевагу основним дистанціям, так як вони більш цікавіші, але цього разу прийшлось бігти дистанцію середню дистанцію, а саме 31 кілометр, так як вона входила до “Golden Trail National Series” Хорватії.

Маршрут забігу “Ucka Trail” проходив територією природнього парку Учка та складався для дистанції в 31 кілометрів з одного кола і мав набір висоти у 1520 метрів. Ті учасники, які бігли дистанції – 42 та 31 кілометр, мали мати при собі також обов’язкове спорядження свисток, ізофоль, воду. На маршруті трейла (31 кілометр) розміщувалось 3 пункти харчування (7, 13.4 та 20.5 кілометрів), де учасники могли відновити свої сили. На подолання самої дистанції для учасників відводилось 8 годин, крім того дистанція трейла була розбита на 4 відрізки у яких теж був свій час за який учасники мали їх подолати, а саме перший відрізок (7 кілометрів) потрібно було здолати за 1 години 45 хвилин, другий відрізок (6.4 кілометрів) – 1 година 15 хвилин, третій (7 кілометри) – 2 година та останній четвертий відрізок (10 кілометрів) – 3 години.

Біг

Дістатись Мощеницької Драги з Києва можна декількома варіантами, а саме летіти до Пули, Рієки або Загреба, а звідти вже автобусом їхати до Мощеницької Драги. Що б не вигадувати черговий “велосипед”, свій вибір зупинив на знайомому мені летовищі міста Пули. Тому зібравши вранці четверга свої бігові речі вирушив до аеропорту “Борисполя”, а звідти прямим рейсом до Пули. Цього разу вирішив в Пулі особливо не затримуватись, тому одразу по приїзду вирушив у напрямку гірського забігу “Ucka Trail” – Мощеницької Драги, якої і дістався у ввечері четверга.

Під час ознайомлюючої прогулянки з містечком в яке цього разу мене закинуло, виявилось, що на вихідні воно має зібрати велику кількість любителів бігу та велосипедів, бо вечері п’ятниці вулицями міста будуть бігти учасники гірського ультрамарафону “Istria 100 miles”, в суботу жителі і гості міста будуть вітати учасників місцевого гірського забігу “Ucka Trail”, а в неділю буде проходити “Ucka MTB & Gravel Climb”.

Отримати свій стартовий пакет учасники “Ucka Trail” могли у п’ятницю ввечері, або в суботу зранку перед стартом забігу. Тому що б не очікувати суботнього ранку, свій стартовий пакет вирішив забрати ще в п’ятницю. А повертаючись до готелю раптово натрапив на пункт харчування “Istria 100 miles”, тому вирішив почекати, коли будуть пробігати українці, які приймають у ньому участь, а саме Максим Калугін, Роман Процюк та Сергій Дименко.

Суботній ранок для мене розпочався на набережній міста Мощеницька Драга, де було розгорнуте стартове містечко гірського забігу “Ucka Trail” в якому з самого ранку збирались учасники забігу в очікувані 9 години, коли мав стартувати “Ucka Trail”, а разом з ним і заключний етап “Golden Trail National Series” Хорватії та третій етап “Kvarner Trails Series”. Як і під час “Risnjak Trail” старт для всіх дистанцій був спільний.

Прослухавши останні настанови від організаторів учасники “Ucka Trail” відправились займати місця в стартовому коридорі, а разом з цим для мене розпочалась чергова гірська пригода. Цього разу бігову пригоду образно можна було поділити на дві частини, першу, а заодно і найважчу – майже суцільний підйом довжиною 13.4 кілометри на висоту 1000 метрів, і другу, більш легшу – плавний спуску довжиною 17 кілометрів до фінішу.

Що б дістатись найбільш веселої частини трейлу, учасникам потрібно було спочатку пробігти приблизно півмилі по набережній, після чого розпочиналась найбільш весела частина трейла – перший підйом, що проходив сходами і з часом перейшов на гірську стежку. Цей підйом тривав майже до першого пункту харчування (7 кілометр), де крім невеличкого відпочинку на учасників очікувала і перша розвилка, а саме відокремлення учасників на 16 кілометрів. Для подолання першого відрізку трейлу учасникам відводилось 1 година 45 хвилин.

Діставшись першого підйому та трішки освіжившись на пункті харчування на учасників трейла (42 та 31 кілометр) очікував другий відрізок трейла (6.4 кілометра). А це в свою чергу означало, що далі знову бігти угору гірськими стежками до населеного пункту Мала Уцька, де розміщувався другий пункт харчування та чергова розвилка, що розділяла учасників дистанцій 42 та 31 кілометри. Крім того для учасників, що бігли 31 кілометр закінчувався найбільш веселий відрізок трейла, а саме суцільні підйоми. Підіймаючись до Малої Уцьки учасники могли також милуватись красивими гірськими краєвидами, що виринали перед ними. Другий відрізок трейлу учасники мали здолати за 1 годину 15 хвилин.

На другому пункті харчування на учасників “Ucka Trail”, крім води також очікував ізотонік, фрукти, печиво та кола. Діставшись другого пункту харчування, помаленьку приходило розуміння, що найважче, що на мене очікувало суботнього дня залишилось позаду, а далі очікує в основному спуск до фінішу, милування красивими навколишніми краєвидами, а там і відпочинок.

Третій пункт харчування (останній) очікував на учасників трейла на позначці в 20 кілометрів, крім того та цьому пункті харчування закінчувався і перший великий спуск. На те, що б його дістатись учасникам відводилось дві години.

Після відвідин останнього пункту харчування розпочинався фінішний 10-ти кілометровий відрізок. Перша частина цього відрізку складалась з підйому, а вже на 25 кілометрові в основному йшов спуск на фініш. Маршрут цього відрізка проходив частково асфальтними дорогами, а інколи вів учасників і стежки гірських склонів. Тут окремо можна відділити саме відрізок між 17 та 19 милями, спуск, що проходив по асфальтній дорозі, де учасники могли трішки надолужити згаяний час, якщо ще залишались сили. Останній кілометр трейла проходили частково гірською стежкою, що спускалась до набережної, а там і рукою подати було до фінішної арки.

Через 5 годин бігу по гірським стежкам вдалині почали вимальовуватись обриси стартового містечка “Ucka Trail” та фінішної арки, а разом з цим і закінчення черговим біговим пригодам та моє знайомство з “Golden Trail National Series” Хорватії.

Враження

Гірський забіг “Ucka Trail”, як і його попередник “Risnjak Trail” залишив по собі багато позитивних вражень, як від організації бігової події, так і від досить цікавого маршруту трейла, бігти яким було досить цікаво та захоплююче. Так як на учасників чекали не тільки цікаві емоції від бігу, але й красиві навколишні гірські краєвиди.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
manitu
1 Владлен (manitu)   • 11:38:00, 16.09.2021 [Материал]

Спортивных успехов.
pixar
2 Андрій Андрощук (pixar)   • 22:27:43, 13.10.2021 [Материал]

Дякую!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо