Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2021 » Апрель » 23
pixar У пошуках сакур -

pixar


Оценка: 2.7/5 Голосов: 6

У пошуках сакур - "Uzhhorod Half Marathon"

23.04.2021, 05:19:46 9213 2.7 0

Якщо в минулі бігові сезону шосейні забіги у моєму біговому календарі складали більшу частину, то цього бігового сезону в основному акцент прийшлось зробити на трейлових забігах, а от що стосується шосейних забігів, то тут все було сумно. Звісно більше зосередитись на трейлах диктували реалії сьогодення, а так як трейли не такі масові та проводяться в малолюдних місця на відмінно від шосейних забігів, то трейлові забіги мають більшу вірогідність, що старт відбудеться у заплановану дату.

Трейли бігати звісно ж цікаво, але за чотири місяці вони почали вже приїдатись і хотілось відвідати, якийсь цікавий міський півмарафон. Тому між третім та четвертим етапом “Kremen Trail League” вирішив пошукати цікавий шосейний півмарафон. Шукати півмарафон довго не прийшлось і свій вибір вирішив зупинити на місті Ужгород та місцевому півмарафоні “Uzhhorod Half Marathon”.

Реєстрація

Зареєструватись на півмарафон “Uzhhorod Half Marathon” можна було через сайт athletic-events.com, де учасники могли обрати одну з двох дистанцій, а саме основну дистанцію на 21 кілометр (4 кола) або дистанцію-супутник – 10 кілометрів (2 кола). Ціна участі в півмарафоні складала 450 грн..

Маршрут одного кола “Uzhhorod Half Marathon” проходив колоритними вуличками міста Ужгород та набережною річки Уж.

Біг

Після того як пройшов реєстрацію на участь в “Uzhhorod Half Marathon” прийшов час планувати саму поїздку до українського міста сакур. Ужгород знаходиться далеченько від Києва і дорога з Києва до нього потягом займає в основному від 12 до 16 годин та прибувають вони в основному між 9 та 14 годинами дня, тому відправлятись у чергову бігову подорож вирішив у п’ятницю ввечері, що б у суботу зранку вже можна було насолоджуватись прогулянкою вуличками Ужгорода.

Суботній день в основному пройшов за знайомством з вуличками та набережною міста, крім того трішки прогулявся маршрутом майбутнього півмарафону. У другій половині дня на Поштові площі розпочиналась видача стартових пакетів учасникам півмарафону. Тому між прогулянками містом вирішив заглянути туди, що б забрати свій стартовий пакет.

Що ж стосується основної мети подорожі, а саме “Uzhhorod Half Marathon”, то він стартував о 9 годині недільного ранку на вулицях Ужгорода. Пробігти основну дистанцію – 21 кілометр виявило 145 учасника. Організатори “Uzhhorod Half Marathon” для учасників приготували цікаву бігову подорож містом Ужгород. Сам маршрут півмарафону виявився рівнинним і учасники півмарафону могли пробігтись затишними вуличками Малого та Великого Ґалаґову, вулицею Корзо та Волошина, площею Корятовича, перетнути два мости, а саме пішохідний та міст Томаша Масарика, ну і звісно пробігти набережною річки Уж. Що б пробігти півмарафон потрібно було повторити коло чотири рази, так як дистанція одного кола складала – 5.3 кілометри.

Крім того на кожному колі на учасників півмарафону очікувало дві станції харчування, де учасники могли відновити свої сили смачними фруктами та водою. Перша станція харчування розташовувалась біля пішохідного мосту, а друга очікувала на учасників на старті нового кола.

Сам старт “Uzhhorod Half Marathon” проходив у декілька хвиль, де спочатку стартували учасники на час 01:00 – 01:30, а потім поступово на 01:30 – 01:45, 01:45- 02:00 та 02:00- 03:00. Так як для мене “Uzhhorod Half Marathon” став першим шосейним півмарафоном у цьому році, то для себе вирішив обрати старт групи на 01:45- 02:00.

Тому після того, як стартувала група учасників на 01:45- 02:00 розпочалось і моє підкорення чергового півмарафону. Сам маршрут хоча і був рівнинним, але мав одну маленьку особливість, більшість вуличок міста по яким він проходив були викладені бруківкою. Хоча вона особливо великого дискомфорту і не створювала, та й маршрут радував навколишніми локаціями та краєвидами, що відкривались з набережної, що в свою чергу відволікало від кругового маршруту півмарафону.

Долався ж маршрут досить непогано, перші три милі вдалось пробігти за 26 хвилин, на шість миль витратив – 51 хвилину, на дев’ять миль – 1 годину 18 хвилин. Тому я неспішно рухався до чергового фінішу, час від часу забігаючи до пунктів харчування випити води.

 

Перетнути фінішну лінію мені вдалось через 1 годину 50 хвилин після старту “Uzhhorod Half Marathon”. Як для першого шосейного півмарафону в цьому біговому сезоні, то “Uzhhorod Half Marathon” вийшов досить цікавий та непоганий.

Враження

“Uzhhorod Half Marathon” виявився досить непогано організованим не дивлячись на сучасні реалії, які тільки за неділю до старту почали відпускати Закарпаття. Маршрут півмарафону був повністю перекритий від стороннього транспорту. На поворотах учасників зустрічали волонтери, які показували правильний напрямок руху. Крім того була непогана підтримка учасників особливо на площі Корятовича. Ну і звісно ж “Uzhhorod Half Marathon” залишив по собі багато позитивних та цікавих вражень від бігу, а заодно нагадав, що шосейні забіги інколи але проводяться.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо