Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Октябрь » 15 » 11:39:14

Браконьеров из Житомира поймали "на горячем". ФОТО

15.10.2008, 11:39:14 7228 0
Браконьеров из Житомира поймали

На Житомирщині правоохоронці полюють на браконьєрів, що незаконно рибалять у місцевих водоймищах. Участь у проведенні цих заходів беруть як безпосередньо міліціонери, представники громадських формувань, так і рибоохоронні інстанції.

Як повідомляє «Журналу Житомира», ВЗГ УМВС України в Житомирській області, вчора, 14 жовтня відбувся черговий рейд працівників Житомирського райвідділу міліції по акваторії Житомирського району.

Ще вдосвіта на річці Тетерів правоохоронці виявили розставлені сітки, проте самостійно вилучати їх не поспішали. Було вирішено дочекатися хазяїв.

Рано-вранці працівники міліції помітили човен, у якому знаходилось двоє чоловіків, що впевнено рухалися до розставлених на ніч сіток. Правоохоронці дали можливість чоловікам пристати човном до берега. Браконьєри мали на меті завантажити здобич в автомобіль, що стояв неподалік, проте цьому завадили міліціонери.

За словами начальника Новогуйвинського відділення міліції Ігоря Сапацінського, затримані «на гарячому» браконьєри виявилися жителями Житомиру. У них було вилучено шість сіток загальною довжиною 300 метрів, а самих чоловіків було доставлено до Житомирського райвідділу міліції.

Відповідні матеріали направлені на розгляд Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області для подальшого прийняття рішення.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що за порушення встановлених правил рибальства українським законодавством передбачено адміністративну відповідальність – накладення штрафу до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за грубе порушення (із застосуванням зброї, використанням електроструму, а також вибухових або отруйних речовин) розмір штрафу автоматично збільшується і становить від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім адміністративної відповідальності за незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом законодавством передбачено також відповідальність кримінальну. Зокрема, ст.249 Кримінального кодексу України попереджає про сплату штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь та засобів промислу та всього здобутого у разі вчинення подібних дій особою, яка раніше була притягнута до відповідальності за аналогічні дії.








Тэги: Браконьеры

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: