Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2007 » Декабрь » 11 » 13:23:46

Житомирская милиция открыла охоту на браконьеров

11.12.2007, 13:23:46 5458 0
Житомирская милиция открыла охоту на браконьеров

Незаконне полювання або браконьєрство по суті визначається як полювання без відповідного дозволу, у заборонених місцях, у заборонені строки та забороненими знаряддями або способами.

Браконьєрство адміністративно та кримінально карається, оскільки вважається варварським методом знищення представників флори і фауни. І борються з цим явищем як державні екологічні служби, так і правоохоронні структури, в тому числі й міліція.

Слід зазначити, що офіційно сезон полювання розпочався 11 серпня з дозволу відстрілу пернатої дичини. Наразі дозволено полювання на хутрового звіра, у тому числі й на хижаків. Проте, навіть у дозволений період правоохоронцям є що перевіряти і на що звернути увагу.

За словами начальника УМВС України в Житомирській області генерал-майора міліції Володимира Бедриківського, працівники міліції спільно з іншими зацікавленими службами, територіальними органами управління екології та природних ресурсів, державним лісовим господарством, представниками товариства мисливців та рибалок, а також громадськості проводять рейди з перевірки дотримання правил полювання та обігу мисливської зброї. Основна мета таких перевірок – контроль за безпечним використанням мисливської зброї на полюванні, недопущення її викрадення, а також надзвичайних подій, пов'язаних зі зброєю, а також за дотриманням правил полювання, наявності необхідних документів у мисливців. Особлива увага працівників міліції звертається на осіб, які до відкриття полювання та під час нього вживають спиртні напої.

Зазначимо, що останній такий захід на території Житомирщини відбувся нещодавно, а саме 8-9 грудня. До його проведення було залучено 30 військовослужбовців внутрішніх військ, понад 140 працівників міліції та ще 89 представників природоохоронних органів. Перевіряючими виявлено 33 порушення правил полювання та використання мисливської зброї, а це – незаконне зберігання зброї, порушення терміну дії дозволу на право носіння та зберігання зброї, придбання газової зброї без відповідного дозволу. Відтак, у громадян-порушників вилучено 33 одиниці зброї.

Так, у мешканця с.Вигода Житомирського району працівники міліції виявили та вилучили три одиниці мисливської гладкоствольної зброї, яка зберігалась без відповідної реєстрації в органах внутрішніх справ.

9 грудня на дорозі Малин-Іванків міліціонери зупинили автомобіль "ВАЗ-2121" під керуванням жителя м.Малина. В багажнику вищезазначеного автомобіля було виявлено мисливську гладкоствольну рушницю, 12 калібру, набої до неї та м'ясо і голову незаконно впольованого дикого кабана.

Шановні громадяни! Вирушаючи на полювання, не забудьте попередньо дізнатись про усі заборони, щоб не потрапити у неприємні історії, порушуючи закон. Спільні перевірки правоохоронців триватимуть і надалі.

Тэги: Браконьеры

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: