Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2012 » Июль » 25 » 10:30:21

На празднике «Лесині джерела» в Новоград-Волынском представят огромный каравай

25.07.2012, 10:30:21 10872 0
На празднике «Лесині джерела» в Новоград-Волынском представят огромный каравай

С 27 по 29 июля в Новограде-Волынском будет проходить  Международный праздник литературы и искусства «Лесині джерела». 

Программа празднования размещена на официальном сайте города Новоград-Волынский. 

В пятницу, 27 июля, в Литературно-мемориальном музее Леси Украинки, музее семьи Косачей, историко-краеведческом музее и Дворце культуры им. Леси Украинские будут проходить выставки и экскурсии.


Программа празднования 26-го Международного праздника литературы и искусства «Лесині джерела» в Новограде-Волынском 


У пятницю, 27 липня, о 12 годині розпочнеться Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова ім. Лесі Українки в музеї родини Косачів. 
З 14.00 по 17.00 відбудуться літературно-мистецькі заходи у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки: 
- «Я словом правди Камінь оживила І житиму, як і жила на світі» - до 25-річчя встановлення в місті пам’ятника Лесі Українки;
- «Ой, палка ти була, моя пісне!» - до 95-річчя видання книги «Народні мелодії з голосу Лесі Українки»;
- Презентація альманаху «Зерниця» місцевих поетів та прозаїків.
О 19.00 в Палаці культури ім. Лесі Українки відбудеться урочисте відкриття Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», де Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки покаже драматичну імпровізацію «І все-таки я тебе зраджу».
В суботу, 28 липня, об 11.00 та 12.00 будуть організовані автобусні екскурсії містом. Збір біля центрального входу в парк культури і відпочинку.
Об 11.00 відбудеться літературна зустріч за участю лауреатів державної і обласної премії ім. Лесі Українки у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки:
- до 40-річчя вручення премії ім. Лесі Українки;
- «Твір, народжений любов’ю» – до 110-річчя видання драматичної поеми Лесі Українки «Одержима».
З 12.00 до16.00 – в музеї родини Косачів пройде Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки».
У цей день в місті буде організована виставка-продаж виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва України «Містечко майстрів», а також майстер-класи в парку культури і відпочинку. 
З 15.30 розпочнуться святкові заходи в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.
О 16.30 від музею пройде святкова хода учасників та гостей свята та відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Лесі Українки.
В 17.00 в Фортеці відбудеться народне театралізоване дійство «Деревлянська Хата – дивами багата», на вулиці Чернишевського пройде конкурс на кращу вишиванку «Поліська вишиванка», на вулиці Шевченка – «Свято книги» . В усіх цих місцях гостей свята розважатиме «Народна вертівка» за участю кращих аматорських колективів України. А в музеї родини Косачів відбудеться концерт ансамблю камерного співу Making waves з м. Київ.
О 18.00 запланована презентація рекордного короваю «Звягельський коровай – символ єднання рідного краю». 
О 21.00 розпочнеться вечірній святковий концерт на головній сцені міста на площі Лесі Українки з музичною програмою «З ночі до ранку з гуртом «Древляни». Концерт завершиться святковим феєрверком.

У неділю, 29 липня, о 16.00 відбудеться конкурс-фестиваль баяністів «Поліські переливи». А о 19.00 на гостей свята чекає концертна програма «Дарую вам свої пісні» Віталія Мальчука з Одеси. 

  

Праздник литературы и искусства «Лесені джерела»  было основан как литературные чтения и массовые гуляния. В 1990 году он получил статус всеукраинского праздника, а с 1994-го - международного. 

По своей структуре праздник имеет два направления: литературно-художественный (проведение литературно-научных конференций, литературных встреч в литературно-мемориальном музее Леси Украинский, театральных представлений и литературно-художественных мероприятий) и фольклорно-этнографический (выступления творческих любительских коллективов, выставки работ мастеров декоративно-прикладного искусства из всех регионов Украины, позже - ближнего и дальнего зарубежья).

Всего за годы существования праздника его участниками было более 600 творческих любительских коллективов и более 1000 мастеров. В 2010 году на празднике побывало около 50 тысяч гостей.


Тэги: Новоград Волынский, праздник, литературный фестиваль, Лесині джерела
   По матеріалам: Житомир.инфо

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: