Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Світ » 2016 » Апрель » 13 » 13:26:54

В Овруцькому районі казначейство заблокувало рахунки 36 бюджетних установ

13.04.2016, 13:26:54 2290 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
В Овруцькому районі казначейство заблокувало рахунки 36 бюджетних установ

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська та перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко на робочій нараді обговорили питання блокування рахунків бюджетних установ в Овруцькому районі.

У вирішенні даної проблеми взяли участь представники районних адміністрації та ради, виконавчої служби, управлінь Пенсійного фонду та Державної казначейської служби. Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

В Овруцькому районі на виконання рішення суду районне відділення казначейства заблокувало рахунки 36 бюджетних установ через несплату до Пенсійного фонду страхових внесків, що нараховуються на заробітну плату громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.


Через несвоєчасне та неповне надходження «чорнобильських» коштів з державного  бюджету установи заборгували майже 2,2 млн. грн. внесків та фінансових санкцій до Пенсійного фонду, який вирішив стягнути зазначену суму через суд.

Унаслідок цього без коштів залишились Овруцька центральна районна лікарня, Словечанська районна лікарня, 30-ть сільських рад, відділ культури, Овруцький територіальний центр соціального обслуговування та управління водного господарства.

Очільник депутатського корпусу Анжеліка Лабунська наголосила, що дана проблема потребує негайного вирішення і запропонувала подати до суду заяву про відстрочення виконання судового рішення на 2020 рік.

«Це не вирішить проблему остаточно, але дасть можливість розблокувати кошти на рахунках установ і зніме соціальну напругу в районі. 36 установ фактично залишились без коштів, вони не можуть профінансувати ані зарплати, ані поточні видатки. У районі до людей не зможе приїхати навіть «швидка допомога» через те, що немає коштів для заправки машин пальним», – зазначила голова обласної ради.         

Окрім цього, Анжеліка Лабунська дала доручення підготувати на сесію обласної ради звернення депутатів до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про повне списання зазначеної суми боргу.

Тэги: счет, Житомирская область, казначейство

Схожі новини:


Комментариев: 1
Voice
1 soon2017 (Voice)   • 13:31:16, 13.04.2016 [Материал]

А статья "36 бюджетных учреждений одного из районов Житомирщины остались без финансирования" не об этом же самом ? Баден-Баден !
Оголошення на ЖЖ інфо: