Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Святкове диво: житомиряни виспівували колядки та прославляли Ісуса

Автор: Анна – Марія Рудзік, 11.01.2018, 20:46:18 Святкове диво: житомиряни виспівували колядки та прославляли Ісуса
Житомирянам 8 січня 2018 року запам’яталась урочиста хода з приводу святкуванням біблійної історії народження Ісуса Христа та свята Богоявлення. Місцяни пройшлись ходою вулицями центира нашого міста та площею Корольова. Метою заходу стало вшанування народження Господа. Організатори дійства – парафія Божого Милосердя – запалили дух свята у багатьох людей, не тільки віруючих людей, а й у звичайних громадян, які також були не проти приєднатися до урочистої Євхаристії та святкової ходи.

Почет Трьох Царів – театралізоване дійство, яке розповсюджене у країнах Західної Європи. На теренах України традиція пройти у процесії з Трьома Царями та поклонитись новонародженому Господу проходить вже не перший рік. Невід’ємною частиною свята є Три Царі (Волхви): європейський цар, азіатський цар та африканський цар.

Крім того існує ряд інших персонажів: Ангел, Звіздар, пастушки, воїни Ірод, Чорт, Смерть, та інші. Між цими персонажами розігруються сценки, які ілюструють біблійні події. Щоб підтримати ходу, а також поринути в святкову атмосферу у місті Житомирі біля храму Божого Милосердя, що на Мальованці, зібралось близько тисячі людей. Маршрут ходи пролягав від храму Божого Милосердя, що знаходиться за адресою вул. Святого Йоана Павла II, аж до костелу св. Йоана з Дуклі, який розташований по вул. Київській.

Не зважаючи на легкий морозець, народ, ступаючи містом, з запалом в очах виспівував колядки та прославляв Ісуса. На сценах біля храму Божого Милосердя та на площі Корольова глядачам було представлено театралізоване дійсво за участю біблійних персонажів. Урочиста хода завершилась у костелі св. Йоана з Дуклі принесенням дарів новонародженому Ісусу, співанням колядок та святковими привітаннями, а також приємними смаколиками для дітей.

Завдяки організаторам свята з кожним роком все більше житомирян, не тільки католиків, але й християн інших конфесій, відкладає свої буденні справи і приєднується до процесії. Все більше людей з вірою у серцях об’єднуються у громади і з гордістю та радістю, крокуючи містом, заявляють про свою віру та несуть позитив і світлу надію оточуючим.
Автор: Анна – Марія Рудзік, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 11.01.2018 | Переглядів: 2205 | Религия, Житомир, культура

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0