Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Микола Череднік

ЧАСОВІ ОБМЕЖЕННЯ У МАРШРУТКАХ – НЕЗАКОННІ

Автор: , 23.10.2017, 06:58:41
Автор Микола Череднік

Микола Череднік

все статьи автора

Виконавчий комітет, в черговий раз, з порушенням законів та регламенту прийняв незаконне рішення. В п’ятницю, 13-го жовтня, виконавчий комітет вніс зміни у своє ж рішення щодо збільшення вартості проїзду у маршрутках до 5 грн. Зміни стосувалися зменшення вартості проїзду до 4 грн та запровадження часових обмежень для користування пільговим проїздом для певний категорій громадян. Подібне рішення виконавчого комітету порушує Конституцію України та Закони України. Міські чиновники не мали ні права, ні повноважень приймати рішення, яке обмежує права людей.

Результатом рішення виконкому стало те, що одні категорії громадян мають часові обмеження, а інші їх не мають - це пряме порушення Конституції. Адже кожен громадянин, в тому числі і той, хто має пільги, має однакові права. Обмеження у часі з перевезення пільгових категорій громадян є дискримінаційним та порушує права людей.

Разом з небайдужими житомирянами скористався конституційним правом звернутися до суду, щоб захистити права людей та оскаржити рішення виконавчого комітету в частині запровадження часових обмежень пільгового проїзду у маршрутках.

Сподіваюся, що суд стане на захист людей та Закону, а не чиновників!

Перевізники постійно порушують закони та рішення виконавчого комітету щодо перевезення пасажирів, і за це вони мають також нести відповідальність. Але, в той же час, перекладання на перевізника усіх витрат щодо компенсації за рахунок власного прибутку пільгового перевезення вважаю неправильним. Такий підхід міських чиновників ніяким чином не покращує якість пасажирських перевезень у місті, а навпаки створює конфлікт між пасажирами та перевізниками.

Міська рада, як орган місцевого самоврядування, не впливає на перелік пільгових категорій, які, відповідно до Законів України та постанов Кабінету Міністрів України, мають право безкоштовного проїзду. Уряд та Верховна Рада вже два роки не закладає у Державний бюджет грошей для компенсації пільгового проїзду. Відсутність фінансування з Державного бюджету спричиняє катастрофічну ситуацію в громадському транспорті.

Питання пільгового проїду є надзвичайно критичною і для комунального перевізника. Щороку десятки мільйонів гривень з бюджету Житомира, які могли вкладатися в розвиток міста, витрачаються на компенсацію проїзду пільговиків у комунальному громадському транспорті.

Міські чиновники мають негайно вирішувати ситуацію, яка склалася у громадському транспорті міста, та припинити звинувачувати кого завгодно, а не себе у тому, що відбувається у місті.

Пільговики не мають ставати заручниками цієї ситуації та бути жертвами свавілля перевізників та чиновників!


Микола Череднік | 23.10.2017 | Переглядів: 1407
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.
Коментарів: 0