Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Туризм

У чому різниця між жіночим і чоловічим велосипедами?

Автор: Оксана Загороднюк, 20.05.2024, 13:51:05 У чому різниця між жіночим і чоловічим велосипедами?
Коли британський винахідник Джон Старлі почав працювати над своїм першим проєктом велосипеда, його головною метою була не тільки функціональність, а й універсальність, незалежно від статі. На початку історії цього винаходу його переважно використовували чоловіки. Однак з часом велоспорт став доступним і популярним для всіх, незалежно від статі чи віку. Щоб зробити цей вид активного відпочинку зручнішим для жінок, безліч великих виробників пропонують спеціальні жіночі моделі велосипедів.

Наш інтернет-магазин velogo.com.ua/ua пропонує придбати цю модель велосипеда за доступною ціною.

Починаючи свій шлях у європейських країнах, тенденція до застосування екологічно чистих і економічних видів транспорту успішно вкоренилася в нашій країні. Заняття велоспортом або прості прогулянки на велосипеді містом і парками несуть із собою цілу низку сприятливих факторів:

  • сприяють зміцненню здоров'я;
  • допомагають підтримувати тіло у відмінній формі;
  • роблять свій внесок у збереження навколишнього середовища і багато інших моментів.


Перші велосипеди, спеціально спроєктовані для жінок, мали особливість у вигляді опущеної верхньої поперечини рами, що значно полегшувало катання в довгих сукнях. У сучасних моделях жіночих велосипедів, призначених для міського використання, не завжди зустрічається низька рама. Однак, є й інші ключові чинники, на які варто звернути увагу:

  • Вага виробу - чим легша конструкція, тим простіше нею керувати: здійснювати маневри, повертати, гальмувати.
  • Форма керма, грипсів і ручного гальма різноманітна. Жіночі моделі виділяються своєю витонченістю і компактністю, надаючи велосипеду особливого шарму.
  • При розробці ергономіки сидінь враховуються унікальні анатомічні особливості жіночого тіла, щоб забезпечити найвищий рівень комфорту і підтримки під час їзди.


Міський жіночий велосипед

Створений спеціально для того, щоб насолоджуватися прогулянками містом або парком, жіночий велосипед (https://velogo.com.ua/ua/zhenskie) має безліч зручних особливостей. У ньому є кошик для перевезення дрібних вантажів і високе кермо. Головна відмінність цих моделей полягає у відсутності вертикальної поперечини в рамі або її мінімальній висоті, що забезпечує комфортне катання навіть у сукні або спідниці. Сидіння на міському жіночому велосипеді зазвичай м'яке і широке, а його дизайн часто привертає увагу своїми яскравими кольорами та унікальними візерунками.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Туризм" на ЖЖ.info


Туризм | 20.05.2024 | Переглядів: 372 | велосипед, туризм, байк, женский велосипед

Читайте також на цю тему: