Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Робот-помічник від Amazon — що потрібно знати про винахід?

Автор: Сергій Ковальчук, 27.10.2023, 13:40:27 Робот-помічник від Amazon — що потрібно знати про винахід?

Компанія Amazon розпочала випробування свого передового робота, основним завданням якого буде підняття товарів на складах. Amazon вдавалася до експериментів із двоногим роботом, призначеним для підняття коробок на складах, і в компанії запевняють, що він буде співпрацювати з людьми. Крім того, було оголошено про проведення випробувань робота-гуманоїда, який, на їхню думку, здатен захоплювати й підіймати товари на полиці, автоматизуючи процес на складах. Також було зазначено, що на цьому тижні розпочала тестування робота, розробленого фірмою Agility.

Особливості роботи девайсу

Згідно з головним технологом Amazon Robotics, Таєм Брейді, експерименти із так званим роботом Digit знаходяться на "дуже, дуже початковій стадії". Розробники помічника кажуть, що вклали величезні зусилля в поглиблене вивчення цього нового робота та визначення його сумісності з іншими бізнес-процесами. У віртуальних гральних залах поки що немає роботів-помічників, але VIPcasino промокод також може принести море задоволення.

Станом на сьогодні не дуже зрозумілі наступні моменти:

  • чи Amazon використовуватиме двоногого робота на власних заводах;
  • як наявність роботизованої системи вплине на робочі місця;
  • скільки знадобиться часу для повноцінної інтеграції.

Робот-помічник від Amazon
Розробники повідомляють, що попри можливу заміну деяких робочих місць роботом, впровадження такої технології створить нові можливості для працевлаштування, а не навпаки залишить людей без роботи. 

Компанія також заявила, що на початковому етапі вони створювали цю інноваційну технологію на допомогу працівникам в обробці контейнерів — рутинному процесі, де порожні контейнери підіймаються з полиць та переміщуються після витягнення товарів. Отже, працівникам немає причин для хвилювання.

Цікаві моменти про робота

Водночас на цій неділі компанія також повідомила, що на одному зі своїх складів в Хьюстоні вона впроваджує іншу роботизовану систему під назвою Sequoia. Ця технологія містить використання мобільних роботів та роботизованих рук і дозволяє покращити управління складами на 75% і прискорити доставлення на 25%.

Amazon вкладає великі кошти у розробку технологій для автоматизації своїх складів. У квітні минулого року вони оголосили про створення фонду "Промислові інновації" на суму 1 мільярд доларів. Agility стала однією з компаній, які отримали інвестиції в рамках цього фонду.

Amazon завжди підкреслювала, що роботи та люди можуть співіснувати та працювати разом. Вони досить впевнені у своєму твердженні, що у взаємодії з роботами беруть участь люди. Також представники заявили, що дуже важко створити умови, в яких люди будуть на передньому плані, у центрі уваги, коли мова йде про робочі завдання. Сьогодні у багатьох фірмах роботизовані системи просто стають частиною робочого фону і входять в повсякденний робочий процес. Це можна спостерігати навіть на прикладі звичайних людей та побутової техніки. Ніхто не сварився на кавову машинку якщо вона довго варить каву?

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 27.10.2023 | Переглядів: 475 | Амазон, Amazon, роботы

Читайте також на цю тему: