Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Все що потрібно знати про портативні рації

Автор: Светлана Егорова, 04.01.2024, 09:39:29 Все що потрібно знати про портативні рації

Найбільш популярним варіантом побутової та бізнес комунікації виступає мобільний зв'язок. При цьому є досить багато місць та ситуацій, де стільниковий зв'язок відсутній або не є зручним для спілкування. У таких ситуаціях кращою альтернативою є використання рацій. Представники компанії a-radio.com.ua кажуть, що цей тип зв'язку актуальний серед мисливців, рибалок, туристів та військових. Крім того, такі аксесуари дозволяють швидко зв'язатися з усіма співробітниками на підприємстві, будівельних майданчиках та інших об'єктах.

C1XGFGSmb06s1DZADoET2dvLfmYvpDsdAwsuRWEWCkD8UEMIHJN9rBTBRwEEDDQ2en56fGgJmJZajfBbq6jk147mJRZhxQT3UNHX3aLfw48c0fgpBcdcHGMgwx-dVIy_x5jt471-EFxxDZ_vnivL1io

Переваги рацій у порівнянні зі смартфонами

Незважаючи на популярність мобільних телефонів, радіозв'язок має ряд вагомих переваг, які зумовили високий попит на такі пристрої:

  • апарати мають міцну конструкцію, яка дозволяє експлуатувати гаджет у важких та екстремальних умовах;
  • хороший сигнал та гучність, що регулюється, дозволяє чудово чути опонента навіть на території з високою шумністю;
  • є широкий набір допоміжних аксесуарів, що дозволяє використовувати пристрої для спеціальних завдань та операцій: антени, навушники, репітери;
  • можна використовувати спільний центр керування системою;
  • зв'язок завжди доступний незалежно від надзвичайних ситуацій та виходу з ладу інших систем комунікації;
  • немає необхідності оплати за розмови.


Портативні приймачі – це найкраще рішення для групового спілкування на відносно великій території. Такі пристрої будуть актуальними для охорони території, подорожі в горах, злагодженої роботи персоналу бензозаправок, заводів тощо. Для спілкування не потрібно витрачати час на пошук, набір і виклик, оскільки достатньо натиснути на кнопку та передати необхідну інформацію.

Різновиди портативних рацій

На ринку представлений широкий асортимент моделей, при цьому всі вони поділяються на три основні категорії:

  1. Професійні. Вимагають отримання ліцензії на використання окремої частоти. Таким чином, робота рацій буде стабільною та викличе проблем в інших служб або організацій.
  2. Аматорські. Пристрої можуть працювати на різних частотах, при цьому є відведений для цього діапазон.
  3. Безліцензійні. Найпростіші та найпопулярніші прилади, що використовуються для роботи та розваг. Працюють на частотах LPD та PMR.


Остання категорія користується підвищеним попитом, оскільки вони прості в управлінні, мають доступну ціну та покривають досить велику територію. Деякі моделі пристроїв мають додаткові фільтри для стабілізації сигналу та гасіння перешкод. Безліцензійні рації мають кілька різновидів за призначенням:

  1. Для риболовлі та полювання. Пристрої відрізняються підвищеною міцністю корпусу та ступенем захисту від вологи вище IP67. Можуть мати голосове керування, безшумний виклик та підключення гарнітури.
  2. З підвищеною потужністю. Актуальні у лісі, при густій забудові та наявності інших перешкод, які можуть заважати передачі сигналу. Як правило, оснащені довгою антеною.
  3. Для охорони. Ударостійкий корпус та просте керування забезпечує тривалий термін експлуатації та швидке використання. Можуть працювати тривалий час без заряджання.
  4. Для туризму. Підвищений захист від пилу та вологи понад IP54. Мають опцію голосового керування та роз'єм під гарнітуру.
  5. Дитячі. Не відрізняються високою дальністю дії та міцністю корпусу. При цьому конструкція та матеріали повинні бути безпечними для користувачів.


І це далеко не повний перелік моделей та сфер застосування портативних радіостанцій. По суті, їх можна впровадити на будь-яке підприємство, що підвищить зручність комунікації між співробітниками.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 04.01.2024 | Переглядів: 292 | рации, связь, техника

Читайте також на цю тему: