Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Смартбудинок: особливості системи та її функціонал

Автор: Мария Никулина, 06.12.2023, 23:06:13 Смартбудинок: особливості системи та її функціонал

Розумний будинок — це набір датчиків та технологій, що інтегровані в єдину систему та дозволяють налаштовувати режими та управляти різними побутовими процесами зі смартфона, планшета, комп'ютера або вбудованої сенсорної панелі. Обов'язковим компонентом у смартбудинку є центр керування, який безпосередньо пов'язаний з іншими пристроями, отримує від них інформацію і передає її власнику через мобільний додаток. Він може підтримувати підключення великої кількості пристроїв.

Якщо вам потрібно встановити систему "Розумний будинок" у Києві, варто звернутися до професіоналів, наприклад, до компанії The Care Smart. Команда досвідчених спеціалістів займається монтажем усіх пристроїв та техніки та може виконати всі необхідні роботи до 7 днів. Крім того, фахівці пропонують безплатний підбір функцій під ваші потреби та підтримку на всіх етапах процесу встановлення.

Які функції має смартбудинок

“Розумний дім” — це сучасне рішення, яке чудово підійде як для власників квартир, так і будинків. Система має ряд ключових функцій:

  • Підвищення комфорту: впровадження домашньої автоматизації дозволяє значно полегшити рутинні щоденні обов'язки. Завдяки цьому освітлення у квартирі буде налаштоване відповідно до часу доби, температура підтримуватиметься на зручному рівні в будь-яку пору року, а улюблена музика автоматично вмикатиметься у заданий час. І все це без активної участі користувача, вам необхідно лише налаштувати систему.
  • Безпека: “розумний будинок” створює можливість ефективного захисту від ризиків, таких як затоплення, джерела газу, пожежі, а також дії вандалів та злодіїв. Це сприяє мінімізації можливих збитків та забезпечує безпеку життєдіяльності.
  • Економія та енергоощадження: вдосконалена система автоматизації сприяє уникненню потенційних витрат в разі аварійних ситуацій. Крім того, ви зможете значно зекономити на платіжках за комунальні послуги, адже система дозволяє максимально раціонально використовувати ресурси.


Важливо зазначити, що системи безпеки “розумного будинку” https://thecaresmart.com/security.html мають безліч функцій для вашого комфорту. Наприклад, захист від вторгнення — це комплексне рішення, яке має багато сценаріїв. Воно включає фото та відеофіксацію, автоматичне ввімкнення освітлення, виклик служби охорони, сирену та повідомлення на ваш смартфон про сторонню активність на ділянці.

Основні переваги “Розумного будинку”

Система смартбудинку значно оптимізує та спрощує управління побутовими процесами. Основні переваги цієї технології включають:

  • Дистанційне управління технікою: виробники “розумної” техніки розробляють спеціальні програми для смартфонів, які дозволяють вам керувати системою будь-де.
  • Голосове управління: відключення світла, приготування кави чи вимкнення мультиварки можливо лише голосовими командами.
  • Автоматичне оновлення: смартпристрої, обладнані модулем Wi-Fi, автоматично оновлюються без вашої участі.

Крім того, у разі виявлення витоку газу, води чи загрози пожежі система швидко реагує, надсилаючи повідомлення на мобільний телефон власника. 

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 06.12.2023 | Переглядів: 453 | дом, смартдом, уют, умный дом

Читайте також на цю тему: