Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Етапи чищення меблів

Автор: Олег Ковальский, 08.12.2023, 21:26:38 Етапи чищення меблів
Час безперервно просувається вперед, приносячи з собою нові засоби для прибирання, матеріали та технології. Навіть досвідчена господиня на 85-му рівні може бути знайома з багатьма питаннями з прибирання. Однак не кожна з них може бути обізнана з методами та засобами для чистка м'яких меблів з натуральної шкіри, флоку, оксамиту, рогожки чи мікрофібри. Як зберегти бездоганний вигляд меблів, позбутися неприємних запахів і видалити плями - ось питання, що потребують відповідей.

 

pZtvQT8csYVHGc_MS5szPrjOdqsiaEnl-jUI4LKkwjQz6zlWT497EoClK3HLwPjiDyuq7buexKdpRGEm9I7KnDR1ZsbhRRdLsWRwYt2z-00Kw7_9VtCjsY-KMjfLRs__3aMrPWnZrjgf9Gp27V_Z7RY

Ось основні принципи:

  • Догляд за м'якими меблями залежить від типу оббивки. Текстиль, екошкіра і натуральна шкіра вимагають спеціальних засобів і підходів.
  • Для більшості меблевих тканин і натуральної шкіри вологе прибирання не рекомендується, як зазначено в інструкціях виробників. Перед початком чищення в домашніх умовах важливо ознайомитися з маркуванням, розташованим на тильному боці меблів.
  • Ефективно використовуйте технології сухого чищення, як-от обробка пилососом, вибивання, і використання порошку з харчової соди або органічного порошку Ваніш для безводного хімочищення меблів у домашніх умовах.
  • Перед початком великого чищення перевірте ефективність обраного засобу на невеликій ділянці оббивки. Нанесіть засіб, почекайте 5 хвилин і спостерігайте за реакцією матеріалу. Якщо все гаразд, можна продовжувати чищення.
  • Пам'ятайте, що сухе чищення меблів завжди має передувати вологому, оскільки тканини схильні до накопичення пилу. Якщо не видалити пил перед вологим прибиранням, він перетвориться на бруд, який може зіпсувати оббивку і наповнювач. Шкода від такого чищення перевищить його користь.


Народні методики

Для проведення домашнього прибирання широко застосовуються звичайні продукти:

  • У кожному будинку легко знаходяться такі звичні речовини, як сіль, сода, господарське мило, оцет, мийний засіб для посуду і нашатирний спирт;
  • Їхня вартість істотно нижча, ніж у спеціалізованих хімічних засобів;
  • Ці продукти є більш екологічно безпечними порівняно з промисловими хімікатами.


Таким чином, усі необхідні засоби для самостійного хімочищення меблів завжди під рукою. Їх використання безпечне для людей, домашніх тварин і кімнатних рослин. Не потрібно турбуватися про те, куди помістити дітей або домашніх улюбленців під час обробки меблів, оскільки ці прості продукти абсолютно безпечні та не містять токсичних речовин.

Наша компанія https://chisto-doma.com.ua/ua/ проводить чистку м'яких меблів дома, наші фахівці приїдуть і проведуть роботи, коли вам потрібно.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 08.12.2023 | Переглядів: 324 | дом, клиннинг, уборка

Читайте також на цю тему: