Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Спорт та хобі

Настільні ігри повертаються: чим вони краще за комп’ютерні?

Автор: Оксана Загороднюк, 30.04.2024, 17:34:36 Настільні ігри повертаються: чим вони краще за комп’ютерні?

Коли з’явились комп’ютерні ігри, більшість виробників настільних ігор злякались, що ноу-хау витіснить класику. Але помітьте, що почали з’являтись віртуальні ігри за мотивами настільних – і ця ретроспектива багато про що говорить. І ось, нова хвиля любові до настільних ігор, сколихнувши Європу, прийшла й до України. Чому ж це відбувається?

Шахматы, Игра, Стратегия

Чому ми граємо в настільні ігри?

В ігри люди грали з давніх-давен. Грали в шахи та шашки. Грали правителі, полководці, аристократи. А років зі сто тому з’явилась легендарна «Монополія». І не дивлячись на те, що в ній багато чого вирішує вдача, все ж ця гра добре вчить веденню бізнеса та прививає ділові якості. І навіть на піку розвитку комп’ютерних ігор, бажання купити настільні ігри не викликає здивування.

І в той час, коли настільні ігри переходили в комп’ютерні версії, почався й зворотний процес – виробники почали відбудовувати архітектуру комп’ютерної гри в настільному варіанті. Наприклад, з комп’ютера на стіл перекочувала гра «Цивілізація Сида Мейєра». Також настільними стали Warcraft, Starcraft, Age of Empires III, Doom та інші. Важко сказати, яка версія «Колонізаторів» з’явилась раніше – настільна чи для ПК, але настільну гру купили понад 10 мільйонів коробок.

Відрізняється нове покоління настільних ігор і тим, що вже кубик не вирішує вдачу гравця. До уваги беруться особисті навички та вміння. Деякі ігри взагалі виконують функцію тренінгу, завдяки якому в ігровій формі можна набути якихось знань та вмінь. В такі ігри грають бізнесмени, ділові люди та не тільки. Вони допомагають «прокачати» стратегічне мислення, вміння вести перемовини та приймати влучні рішення, не йти на конфлікти, розвивати добру пам'ять і не тільки. Кожна з ігор заглиблює гравців до вибраної ролі та ситуації, дозволяє дати волю фантазії та творчості, відволіктись від повсякденної рутини, зняти стрес після тяжкого робочого дня тощо. Саме це і об’єднує сучасні настільні та комп’ютерні ігри.

Чим «настілки» краще за комп’ютерні ігри?

Перш за все, настільна гра – це про живе спілкування, яке після 2019 року стало для багатьох розкішшю. Це відмінна нагода зібратись з друзями на посиденьки та навіть завести нові знайомства. А той, хто володіє гарною «настілкою» і взагалі стає незамінною людиною та душею компанії. Також це ідеальний варіант для подарунка. І авжеж, грати можна будь-де та будь-яких обставин: не потрібний інтернет та інші блага цивілізації: тільки гарний настрій та компанія.

Отже, можна підсумувати, що настільні ігри можуть сміливо боротись за звання кращих в порівнянні з комп’ютерними. Це цікаво, весело та доступно!

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Спорт та хобі" на ЖЖ.info
Спорт та хобі | 30.04.2024 | Переглядів: 244 | Игра, настольная игра, шахматы

Читайте також на цю тему: