Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Майструємо терасу на дачній ділянці: особливості проєктування, матеріали та варіанти

Автор: Олег Ковальский, 20.03.2024, 20:03:37 Майструємо терасу на дачній ділянці: особливості проєктування, матеріали та варіанти

Тераса в заміському будинку або на дачі ー це справжня віддушина для людини, яка більшість свого часу проводить у місті. Проєктуючи її самостійно, ви можете зробити веранду унікальною, не схожою на всі інші.

Однак потрібно вміти правильно її спроєктувати, вибрати матеріали для будівництва та визначитися з дизайном майбутньої споруди. Крім того, знадобляться спеціальні матеріали для оздоблення. Наприклад, якщо потрібна терасна дошка, замовити її зручно тут: https://woodmart.ua/ua/terrasnaya-doska. Компанія також надає послуги з облаштування під ключ.

https://lh7-us.googleusercontent.com/kgV-VulPfy27lHFB7R5Sh5yCn5gyuqNGHBGbglANQN-j9vXHTZqcRrlL419Y4XuZ1gah9k80nbfjeXUpY9LubrOKUjegyn5tnL8X9-wx-5OyqbjK5BvfOcJ9P38kujaxACEq_f0Jpn-1PGHyzBCWd3g

Особливості проєктування терас

Створення робочого проєкту ー справжня творча робота, однак поставитись до неї потрібно відповідально. Спочатку варто провести розмітку ділянки і визначитися, чи вписується взагалі тераса в загальну картинку. Далі на папері необхідно провести розрахунок необхідних матеріалів і перевірити чи є у вас потрібний для будівництва інструмент.

Коли все закуплено, можна переходити до створення основи майбутньої зони відпочинку. Займатися облаштуванням простору варто лише після закінчення всіх будівельних робіт. Проєктування ー не просто важливий, а найбільш серйозний етап. Якщо ви чітко будете уявляти готову картинку, матимете робочий ескіз з розмірами, то будівництво пройде легко та швидко.

Основні етапи облаштування тераси на дачі

Створення комфортного майданчика для відпочинку проходить у декілька етапів:

  • перш за все, варто підготувати територію, вирівняти її та очистити від усього зайвого;
  • далі проводиться розмітка площі й заливається шар фундаменту, при цьому одразу закладають основні балки, на які потім буде монтуватися підлога;
  • необхідно встановити напрямні та несучі каркасні частини для облаштування стелі та даху;
  • останній етап ー настилання стріхи та зовнішня обшивка стін.


Стіни та дах можна зробити з будь-якого матеріалу, а ось для підлоги найкраще підійде композитна терасна дошка. Вона не боїться вологи, не піддається гниттю, не вигоряє на сонці й не деформується.

Які матеріали варто придбати для будівництва тераси?

Правильний підбір будівельних матеріалів забезпечить не лише гармонійний вигляд перголи, але й її довговічність. Щоб конструкція служила довго і виглядала привабливою краще обрати терасні дошки на основі:

  • дерево-полімерного композиту (ДПК);
  • термодерева;
  • натурального масива дуба. 


ДПК виготовляється з суміші деревини та пластику. Він відрізняється високими експлуатаційними характеристиками та зберігає свої властивості навіть при сильних морозах чи спеці.

Термодерево ー це звичайна деревина, яку нагріли до температури горіння. Такий спосіб робить її герметичною, стійкою до перепадів температури, вологи та шкідників. Дубовий масив теж досить непоганий варіант. Але, щоб деревина не пересихала, не тріскалася й не гнила, важливо кожного сезону обробляти усі елементи олією. Це стосується і попереднього варіанту.

Від створеного проєкту та вибраного для будівництва матеріалу залежить, наскільки комфортною та зручною вийде тераса. На результат впливають і вибрані матеріали. Самостійна робота ー складний і багатогранний процес, тому, щоб зекономити час і зусилля, не завадить звернутися до фахівців для будівництва під ключ.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 20.03.2024 | Переглядів: 216 | тераса, уют, строителсьство, дом, Стройка

Читайте також на цю тему: