Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Суші у Львові - традиційна азіатська страва у сучасному вигляді

Автор: Егор Мокрицкий, 29.11.2021, 18:27:51 Суші у Львові - традиційна азіатська страва у сучасному вигляді
Суші – традиційна азійська страва. Як і багато чудових страв, її було створено зовсім випадково. Щоб риба не псувалася, її перекладали шаром рису з оцтом. Згодом були розроблені нові форми однієї та тієї ж страви. Суші стали дуже популярними у всьому світі. На вулицях сучасних міст можна знайти безліч ресторанів, що спеціалізуються на приготуванні цієї страви з риби та рису.

Суші у Львові — це можливість насолодитися екзотичним смаком, не виходячи з дому. Суші завоювали свою популярність завдяки цікавому поєднанню незвичайних уподобань.

Де з'явилися суші?

Суші з'явилися в Японії у 8 столітті та згодом зазнали справжньої еволюції. Ця популярна нині форма ґрунтується на рецептах, відомих ще з 19 століття. Рис підкислюють рисовим оцтом, а до розсолу додають цукор, а іноді й спеціальні інгредієнти, про які знають тільки суші-кухарі (наприклад, водорості комбу).

Види суші

Нині існує кілька найпопулярніших видів суші, які подають у ресторанах:

  • Перший — це хосомаки, найменший тип, що складається з двох компонентів, обгорнутих листям морських водоростей.
  • Наступний вид — футомаки, він дуже схожий на свого попередника, але самі суші трохи більші.
  • Урамаки — це маки з рисом, що укладений зверху, з морськими водоростями та іншими інгредієнтами всередині.
  • Ще один вид суші —  нігірі, що є порцією рису, на яку кладуть рибу, яловичину або креветки.
  • Останній вид, про який варто згадати, — це гункан, тобто рисові кульки, до яких був доданий тартар.


Як їсти суші?

Суші їдять паличками чи пальцями. Не слід використовувати традиційні столові прилади для цього. Шматочки вимочують у соєвому соусі. Іншими типовими добавками є, наприклад, васабі, гостра зелена паста з добірного сорту хрону та маринований імбир.

У соєвому соусі вимочують лише рибу, а не рис. Крім того, суші їдять повністю, а не розкушують. Тільки Темакі – виняток із цього правила. Крім того, необхідно пам'ятати, що пасту васабі слід наносити безпосередньо на рибу. У жодному разі не можна її змішувати із соєвим соусом. Помилка ритуалу споживання суші також полягає у використанні надто великої кількості соєвого соусу — слід наливати його якнайменше, щоб соусниця залишалася порожньою. Дотримуючись цих правил, можна вирушити на суші навіть у компанії корінного японця.

Цікаві факти про суші

У багатьох ресторанах суші подають в основному в американському, а не японському стилі. При приготуванні суші слід дотримуватися певних правил, але невеликий експеримент теж добре рішення. Комбінуючи інгредієнти у різний спосіб, можна пробудити свою уяву і створити фантастичні варіації.

Останній момент, на який варто звернути увагу, це добавки для суші. Наприклад, маринований імбир — це зовсім не прикраса, він повинен очищати смакові рецептори після кожного укусу. Також варто пам'ятати, що під час їди суші пити не бажано. У ресторанах суші зазвичай подають із зеленим чаєм або, можливо, сливовим вином. Напій з алое також є добрим рішенням для суші. 

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 29.11.2021 | Переглядів: 753 | суши, ролі, доставка суши

Читайте також на цю тему: