Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Технологія минулого — старт сучасного бізнесу. Історія кавомашини KRUPS

Автор: Артем Кондратюк, 08.04.2024, 09:53:25 Технологія минулого — старт сучасного бізнесу. Історія кавомашини KRUPS

Серед великої кількості новітніх кавових машин вирізняється продукція німецького бренду KRUPS. Їхні кавові комбайни відомі своєю надійністю та швидкістю приготування. Також у переліку чеснот — простота в керуванні та велике розмаїття функцій, конкурувати з яким здатні лише деякі інші компанії.

Жорнові кавомолки — прикмета кавомашин Krups

Уся згадана вище інформація відома широкому загалу покупців. Та мало хто знає, завдяки чому компанія Крупс зійшла на світовий олімп кавомашин. Почалося це сходження в середині 50-х років минулого століття.

У будь-якому магазині побутової кухонної техніки, наприклад у Цитрусі, є чималий каталог цього бренду, https://www.ctrs.com.ua/ru/kofemashiny/brand-krups/, у якому є найрізноманітніші моделі. Якщо ознайомитися із технічними описами кавомашин Крупс, легко помітити певну закономірність. У більшості конструкцій є так звані «жорнові» кавомолки. Саме їм завдячує компанія своєму успіху на цьому ринку.

До середини XX століття електричні кавомолки вже не були в Європі чимось дивним. Навіть більше: уже тоді деякі виробники намагалися оснащувати ними конструкції своїх кавомашин. Та ці кавомолки буди ножовими: працювали подібно до блендера.

Така конструкція загалом вдала, проте має помітну ваду. Вона дає змогу отримувати лише неоднорідний помол, у якому завжди є суміш кавових крихіток різних розмірів: малих, середніх, і навіть досить великих. Для елітних кавових напоїв ця особливість є значним недоліком.

Ідеї минулого — у сучасне життя

І тоді інженери Крупс згадали старовину. Дивно, але тільки вони збагнули, що секрет однорідного кавового помолу не потрібно винаходити. Він відомий давно, і лежить, як то кажуть, перед очима. Адже, починаючи з XV століття, була розповсюджена конструкція ручної кавомолки. 

Вона працювала за принципом мукомельних жорен, коли кавові зерна просто перетираються, потрапляючи між двома твердими поверхнями. Для цього, звісно, доводилося крутити ручку приладу.

Німецькі інженери зрозуміли: усе, що потрібно, це відмовитися від звичної ножової кавомолки, і скористатися старою конструкцією із жорнами. А щоби бути «в тренді» із часом та модою, — зробити так, щоби ручку крутила не людина, а крихітний електричний двигун.

KRUPS хутко запатентували свою електричну жорнову кавомолку, і почали оснащувати нею конструкцію власних кавомашин. Тепер останні видавали якісний, однорідний зерновий помол, що різко покращило якість кавових напоїв. Це був початок великого бізнесового успіху.

Ножові чи жорнові кавомолки? У чому різниця?

У сучасних кавомашинах Крупс встановлюють два типи жорнових кавомолок: із металевими, або керамічними жорнами. Перші — надійні та довговічні. Другі — «живуть» трохи менше, але працюють м'якше, краще зберігаючи всі тонкощі кавового аромату. На додаток, у жорновій конструкції можна за бажанням змінювати розмір помолу, що важливо, коли готують різні кавові напої. Та і працює така кавомолка значно тихіше, а це теж іноді важливо споживачеві.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 08.04.2024 | Переглядів: 249 | техника для кухни, кофемашина, кофе

Читайте також на цю тему: