Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Як обрати електромопед?

Автор: Егор Мокрицкий, 09.01.2024, 12:20:05 Як обрати електромопед?

Рейтинг найбільш затребуваних серед сучасних електричних видів авто очолюють електромопеди. Дані колісні транспортні засоби володіють широким признанням завдяки своїй простій експлуатації, легкому управлінню та недорогому технічному обслуговуванню. 

Основні аспекти вибору електромопедів

Електроскутер, або електромопед, являє собою машину, що працює на електричному двигуні. Різновид моделей складають двоколісні та трьохколісні варіанти. Також представлені автомобілі поділяють на малопотужні (від 350 до 1000 Вт), середньопотужні (від 1000 до 1500 Вт) та високопотужні (від 1500 Вт і більше). 

На що необхідно звертати увагу при підборі електромопедів:

  • підвіска – найкращим варіантом для всіх видів дорожнього покриття є комбінована підвіска, оскільки вона забезпечує плавне та комфортне пересування по пересіченій місцевості;
  • колеса – найоптимальнішими вважаються широкі та щільні шини с діаметром 16 та 18 дюймів;
  • акумулятор – АКБ рекомендується обирати з циклом зарядів/розрядів на 500 заряджань й більше, а також робочим температурним діапазоном від -20°С до +60°С (максимально справляються з таким завданням літій-іонні та літій-полімерні батареї);
  • додаткове оснащення – до цієї категорії належать дзеркала, фари, поворотники, світловідбивачі, багажник, які при використанні підвищують комфорт управління та загальну експлуатацію.  


Комплексне об’єднання технічних характеристик перерахованих складових визначають потужність мопеда, його швидкісні параметри, прохідність та вантажність.

Головні переваги двоколісного транспортного засобу

Головною перевагою електромопеда вважається його економічність, оскільки він не вимагає забезпечення мастильними матеріалами та паливними ресурсами. 

До фінансової сторони долучається і екологічність. При використанні ТЗ в атмосферу не виділяються шкідливі речовини, які здатні завдати шкоди здоров’ю. 

Швидкість електромопеда може розвиватися до 90 км/год, що допомагає швидко пересуватися по міських та сільських дорогах. При цьому електричний транспортний засіб витримує фізичне навантаження до 200 кг. 

Також електродвигун мопеда характеризується низьким рівнем шумопродуціювання, а його заряд триває від 60 до 80 годин, якого вистачає на подолання відстані довжиною 120 км. 

Якісне оснащення та збірка дають можливість активно експлуатувати мопед упродовж 2-3 років без жодного технічного обслуговування та фінансових вкладень. Крім того, це вкладання в екологічну безпеку довкілля.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 09.01.2024 | Переглядів: 414 | Електромопед, мопед, поездки, транпорт

Читайте також на цю тему: