Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Які шпалери обрати для проведення ремонту квартири

Автор: Анатолій Радченко, 11.06.2020, 21:30:03 Які шпалери обрати для проведення ремонту квартири

Ремонтні роботи можуть бути капітальними або косметичними. Якщо ви хочете просто оновити зовнішній вигляд свого житла, розумніше зробити косметичний ремонт квартир у Львові. Наприклад, можна поміняти шпалери, надавши кімнаті кращий вигляд. Залишилося визначитися, який вид оформлення є найпопулярнішим, практичним, а також модним і ефектним. Крім того, перед тим як зробити остаточний вибір буде корисно дізнатися, які є переваги і недоліки у відібраної обробки стін, адже шпалери різні і технології їх виготовлення з часом змінюються.

Паперові шпалери

Паперові шпалери вважаються найбільш доступними за ціною варіантами. У магазинах можна зустріти вражаючий асортимент кольорів, текстур і візерунків. Їх поклейка також дуже проста, технологія доступна навіть новачкові. Але найголовніша перевага – можливість економити. До недоліків паперових шпалер відносять їх відносну неміцність, і як підсумок, недовговічність. Як правило, термін їх експлуатації становить всього пару років. Навіть кращі зразки будуть радувати своїм зовнішнім виглядом не більше 5 років.

До того ж папір не дуже добре переносить вологу, так що мити такі шпалери не можна. Проти вогню матеріал також не може нічого протиставити – він дуже швидко запалюється і добре горить. Але навіть якщо не будете мочити і підпалювати стіни, малюнок, яким би яскравим він не був на початку, відносно швидко вицвіте.

Фотошпалери

Це відносно нове слово в світі шпалер, хоча щось подібне вже було популярним у 80-х і 90-х роках. Але сучасні фотошпалери помітно відрізняються від своїх прототипів. Сьогодні в моді мінімалістичні малюнки, а не ліс або щось подібне. Їх асортимент безмежний, а ціна доступна. Що стосується технології поклейки, вона досить проста і доступна навіть власними руками.

Сучасні фотошпалери мають високу стійкість до вицвітання, на них нанесено покриття що відштовхує пил, а також додаткова захисна плівка для кращого збереження. Малюнки можуть бути класичними, або виконаними за індивідуальними замовленнями. Але щоб малюнок ліг як потрібно, клеїти такі шпалери потрібно на абсолютно рівних поверхнях. І незважаючи на те що якість друку і самого матеріалу зросла, все ж такі шпалери не дуже довговічні. Зазвичай вони зберігають зовнішню привабливість протягом 3-7 років.

Тканинні шпалери

Їх ще називають текстильними, і виготовляють на лляній, фетровій, шовковій і велюровій основі. Перевага тканинної оббивки в її натуральності. Крім того вона є непоганим утеплювачем, стійка до вигорання, гідно виглядає і володіє багатою фактурою. І це не кажучи про солідний термін експлуатації – від 10 років.

Якщо хочете екологічні моделі, тоді зверніть увагу на лляну оббивку. Вона відмінно підійде дитячій кімнаті. Фетрові або велюрові шпалери прекрасно впишуться в спальню, так як відмінно теплоізолюють. Але якщо встановите такі шпалери, приготуйтеся до їх регулярного чищення. До того ж вони нестійкі до механічного впливу, тому можуть протиратися і навіть рватися з часом. Ще один недолік – висока ціна.

Вінілові

Ці моделі зараз на піку популярності. Цей вид обробки може імітувати різні фактури, такі як камінь, дерево, штукатурка і т. п.. Вони розділені на безліч підвидів. Наприклад, є структурні, рельєфні, гарячого тиснення і шовкографії.

Шпалери такого типу поглинають шум, маскують нерівності на стіні і не вигоряють. Вода і пар вініловим шпалерам не страшні, тому їх використовують на кухні і у ванній. З недоліків можна відзначити труднощі самостійної поклейки і відносно високу вартість. Зате експлуатуються такі зразки не менше 20 років.

Склошпалери

Це тонка, скляна пряжа, яка продається в рулонах. В її складі доломіт, пісок та інші подібні добавки. Ці шпалери натуральні і нешкідливі. До того ж вони відрізняються високою міцністю, стійкістю до хімічних і механічних впливів, вогню і вологи. Їх навіть можна фарбувати. До недоліків відносять складність монтажу і демонтажу. Але демонтувати таке покриття потрібно буде не часто, адже термін його експлуатації 30 років.

Автор: Анатолій Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.06.2020 | Переглядів: 3700 | обои, Ремонт

Читайте також на цю тему: