Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Мода та стиль

Захисне робоче екіпірування: види, особливості та де купити

Автор: Сергій Ковальчук, 07.11.2022, 13:30:30 Захисне робоче екіпірування: види, особливості та де купити

Захисне робоче екіпірування - невід'ємна частина комплексного захисту під час робочого процесу.

Здоров'я, працездатність та життя людини – найбільша цінність. Але є деякі види професійної діяльності, які можуть завдавати шкоди для людини. Тому дуже важливо дотримуватися правил техніки безпеки, а також мати якісну спецівку.

Спеціалізоване екіпірування можна розділити на два види: захисне та робоче. Давайте розберемо різницю між захисним і робочим екіпіруванням.

Захисний одяг - цей спеціалізований захист профільного призначення від небезпечних для здоров'я людини факторів. Наприклад, цей вид спецодягу може захищати від екстремально високих або низьких температурних режимів, біологічних організмів чи хімічних речовин. Так хімстійке захисне екіпірування може виготовлятися з поліефірних матеріалів з кислотостійкою обробкою, яка допускає безпечний контакт із кислотами з концентрацією до 80%.

Важливо! Перед використанням необхідно перевірити придатність захисного екіпірування у робочому середовищі.

 

Спецодяг комбінезони робочі для застосування в термічно складних екстремальних умовах, для роботи зі зварювальним апаратом важливо використовувати спеціалізований одяг із вогнетривких матеріалів. Термічно стійкі матеріали захищають від окалин та бризок розжареного металу. Купуючи цей вид спецодягу, важливо перевіряти наявність сертифікатів якості.

Робочий одяг забезпечує загальний захист. Також цей вид спецодягу можна назвати корпоративним. Як правило, на великих підприємствах видають корпоративний одяг для ідентифікації співробітника, підвищення корпоративної культури всередині компанії та для безкоштовної реклами, оскільки корпоративний одяг підвищує впізнаваність бренду.

Робочий одяг виготовляється із синтетичних, натуральних чи сумішових матеріалів. Також матеріали для виготовлення робочого одягу можуть мати різні види обробки, наприклад, водовідштовхувальну або брудовідштовхувальну. Як правило, одяг для загального захисту немає додаткових захисних елементів, крім одного - світловідбиваючі вставки. Цей захисний елемент підвищує видимість людини у погано освітлених місцях.

Також спеціалізований одяг часто доповнюється захисним взуттям – https://mestprom.com. Спецвзуття значно впливає на продуктивність та комфорт під час виконання робочих процесів, а також виконує захисні функції. Спеціалізоване взуття має певний клас захисту, який визначає наявність чи відсутність захисних елементів та властивостей.

Захисні елементи спеціалізованого взуття:

  • Підносок для захисту від удару.
  • Устілка для захисту від порізів та проколів.
  • Світловідбиваючі вставки для виконання сигнальних функцій.
  • Енергопоглинаючий каблук для комфортної роботи "на ногах".
 

Купити спеціальний робочий одяг в Україні можна як від вітчизняних виробників, так і від світових брендів з безкоштовною доставкою.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Мода та стиль" на ЖЖ.info
Мода та стиль | 07.11.2022 | Переглядів: 508 | одежда, защитная одежда, экипировка

Читайте також на цю тему: