Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Індикатори - оптимальний варіант для ефективності і організації вимірювального процесу

Автор: Артем Кондратюк, 29.01.2024, 13:33:13 Індикатори - оптимальний варіант для ефективності і організації вимірювального процесу

Універсальним пристроєм, призначеним для вимірювання, як правило, лінійних розмірів, вважається індикатор вартового типу. Його конструкція має форму циферблата, на шкалі значення вимірювальних розмірів зчитуються з показаннями стрілок. Зазвичай такий інструмент оснащений зубчастою передачею, за рахунок якої вказуюча стрілка здатна здійснювати декілька обертань в діапазоні вимірювань, котрий залежить від запланованих завдань пристрою.

Основне призначення

Годинниковий індикатор використовують, щоб виміряти лінійні розміри, обчислити невідповідність деталі від заданих параметрів чи взаємного розміщення поверхонь. Нерідко пристрій застосовують, щоб визначити відхилення різних деталей, які є компонентами верстата. Універсальність такого інструменту полягає в тому, що його можна використовувати в якості показуючого для:

  • Вимірювальної скоби;
  • Глибиноміра індикаторного типу;
  • Нутроміра;
  • Важільного мікрометра.

 

Найчастіше такий інструмент використовують:

  • В машинобудівній галузі промисловості під час проведення контрольно-вимірювальних операцій для визначення середньої точності, якщо інші пристрої не можуть забезпечити задану точність.
  • У виробничій діяльності, коли необхідно проконтролювати наскільки точно встановлені оброблювані заготовки на верстатному обладнанні, перевірити відмінність розмірів, форм та різницю розміщення вузлів і деталей.


Щоб розширити сферу застосування вимірювальних індикаторів задіюють різноманітні штативи, підставки, стійки.

Важливі переваги

Індикатор Ч приваблює користувачів своєю універсальністю та простотою застосування за високої точності вимірювань. Різні моделі такого обладнання представлені в широкому асортименті в компанії “ТОКІН”. Ви легко підберете пристрій за певним призначенням. Але все більшим попитом сьогодні користується індикатор цифровий. Такий прилад має більш розширений функціонал у порівнянні з механічними аналогами, забезпечує відносні вимірювання та здатність передавати результати на комп'ютер. 

Як зробити замовлення?

Щоб придбати за доступною ціною якісний індикатор ІРБ чи іншу модель такого вимірювального приладдя, залиште заявку на сайті компанії “ТОКІН”. Також оформити замовлення, доставку товару по Україні та отримати безкоштовну консультаційну допомогу від досвідчених фахівців можна, зателефонувавши за номером контактного телефону.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 29.01.2024 | Переглядів: 238 | Прибор, Глибиномір, глубиномер, індикатор ІРБ

Читайте також на цю тему: