Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Натяжні стелі у ванній кімнаті: переваги і специфіка установки

Автор: Олег Ковальский, 01.08.2022, 20:48:49 Натяжні стелі у ванній кімнаті: переваги і специфіка установки
Плануючи оформлення стелі у ванній кімнаті, слід робити вибір в першу чергу з огляду на практичні характеристики. Вибір часто падає саме на натяжну стелю: плівковий матеріал стійкий до вологи, побутових навантажень, а також не складний у догляді. Асортимент дизайнерських рішень доволі широкий: так, натяжні стелі, каталог в якому можна замовити варіант на будь-які вподобання. Окрім утилітарних рис і естетичної привабливості, натяжні полотна у ванній забезпечують й інші переваги:
  • Відсутність конденсату. Конденсат з’являється на холодних поверхнях, тому після водних процедур на сайдингу, плитці чи гіпсоплиті можна побачити великі краплі вологи. З натяжною стелею такого не трапиться, оскільки плівка швидко набуває температури довкілля.
  • Можливість приховати комунікації. Під стелею можна прокласти вентиляційну трубу, електропроводку і т.д. – все це не зіпсує привабливість інтер’єру, бо буде закрите красивим полотном.
  • Зручність для «гри» з освітленням – можна встановлювати світлодіодні стрічки, точкові світильники, і т.д. Головне, щоб температура нагрівання лампочок не перевищувала 60 градусів – тобто, традиційні лампи розжарювання не підійдуть.

Крім цього, якісна підвісна стеля із ПВХ екологічно безпечна – навіть під впливом значних температур чи перепадів температури в повітря не виділяються шкідливі речовини.

Як обрати натяжну стелю для ванної: визначаємось з дизайном

Аби інтер'єр виглядав гармонійно, найдоцільніші чотири підходи під час вибору:

  • Тон, близький до відтінку стін. Щоб не сформувати ефект замкнутого простору, особливо у приміщеннях невеликої площі, варто підбирати не ідентичний колір, а дещо світліший, менш чи більш насичений.
  • Контрастний до стін колір. Робить кімнату оригінальною, і чудово підходить, якщо декор стелі слугує акцентом інтер'єру.
  • Полотна з малюнками. Особливо цікаво виглядають при однотонних стінах. Чим більш примітна в оздобленні стеля, тим «спокійнішим» має бути оздоблення стін.
  • Білі натяжні стелі. Безпрограшний варіант, який підходить практично до будь-якого задуму. Полотно може бути глянцевим, сатиновим чи матовим – на смак жителів дому чи квартири.

Не рекомендується вибирати полотна, які суттєво темніші за тони стін – в такому випадку стеля буде створювати гнітюче враження, що ніяк не посприяє розслабленню при прийманні ванни чи душу. Щоб бути впевненим, що очікування виправдаються сповна, краще замовити натяжні стелі від виробника. Компанії, які займаються лише перепродажем готових виробів або ж передають виробництво дружнім фірмам, самі бувши лише продавцями, можуть демонструвати лише приблизний вигляд полотен, а реальний відтінок і принт при цьому часто стає сюрпризом, іноді – неприємним. Крім цього, пряме співробітництво з виробником більш вигідне в плані фінансів.

На якій стадії оздоблення ванної кімнати доцільно монтувати полотно?

Монтаж натяжних стель повинен здійснюватись уже після того, як повністю виконались основні роботи, в процесі котрих буває багато пилу. Тобто, уже повинна бути готова плитка на підлозі та стінах, встановлені технічні та дизайнерські короби, якщо вони були передбачені проєктом, проведені основні комунікації. А от сантехніку по змозі установлювати доцільно уже після того, як буде готова натяжна стеля: часто вона ускладнює монтажні роботи.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 01.08.2022 | Переглядів: 1093 | дом, Ремонт, натяжной потолок

Читайте також на цю тему: