Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Як вибрати мотопомпу?

Автор: Светлана Егорова, 19.05.2023, 12:01:46 Як вибрати мотопомпу?
Мотопомпи – це різновид високопотужних та продуктивних помп, призначених, щоб перекачувати великі об’єми рідин в самих різних галузях життєдіяльності людини, від побуту до промисловості. Це обладнання може допомогти викачати воду з природного або штучного джерела для подальшого транспортування і поливу ділянки або гасіння пожежі.

 

645b965da895e.jpg

Призначення та види помпових агрегатів

Дані агрегати знайшли саме широке застосування в:

  • побуті;
  • сільському господарстві;
  • житлово-комунальній сфері;
  • будівництві;
  • аварійно-рятувальній діяльності.


Дане помпове обладнання активно використовується і в інших галузях, але перш ніж його придбати, важливо обов’язково розібратися, як працює мотопомпа, з якими речовинами здатна впоратися. Основним критерієм є вид рідини, яку плануємо качати. Тобто важливий вибір системи фільтрації й показників продуктивності агрегату. В залежності від типу, помпа може перекачувати:

  1. Чисту воду.


Різновид компактних та відносно малопотужних мотопомп, здатних перекачувати рідини, розмір завислих частинок в яких не перевищує 5 мм. Підходить для дач, городів, басейнів тощо.

  1. Брудну воду.


Допустимий розмір домішок в цих помпах досягає 8 мм. За їх допомоги можна вести забір води з відносно чистих природних водойм.

  1. Сильно забруднені речовини.


Це вже потужні мотопомпи для фільтрування часток до 20-30мм. Тобто допускається вміст у воді мулу, піску, різного сміття. В побуті вони майже не використовуються, але ідеально підходять для будівництва, комунального господарства тощо.

  1. Хімічні реагенти.


Конструкція такої мотопомпи передбачає використання спеціальних матеріалів, які не показують хімічної реакції в агресивному середовищі з робочою рідиною. Активно використовуються в сільському господарстві для транспортування добрив, пестицидів і т.і.

Як підібрати мотопомпу. Основні характеристики

645b968371f8b.jpg

Перед покупкою варто докладно розібратись, як влаштована мотопомпа і на які параметри треба звернути увагу при виборі. Серед основних технічних характеристик:

  • показники продуктивності (у побутових моделей вона досягає сотень літрів за хвилину, а у промислових - тисяч);
  • здатність підняти рідину з глибини (в побуті достатньо 20-30 метрів, а професійні пристрої дають до 90 метрів);
  • потужність агрегату, від якої залежать два попередніх показники;
  • різновид двигуна (2- чи 4-тактний);
  • варіант приводу (бензин, дизель).


Вирішуючи питання, яку вибрати мотопомпу, в першу чергу враховують показники продуктивності. На невелику дачну ділянку в 5-6 соток достатньо буде 200-300 л/хв, а будівельні потреби стартують з 1000-1500 л/хв.

Основні бренди

Наш магазин інструментів та обладнання пропонує своїм клієнтам по найлояльнішим цінам в Україні мотопомпи провідних торгових марок світу, таких як Honda, Daishin, Koshin, Loncin. У нас ви отримаєте гарантовано якісну продукцію з відповідними сертифікатами та обслуговуванням. Ми доставимо покупку в найкоротші терміни в Київ, Харків, Львів, Одесу та будь-яке інше місто країни. 

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 19.05.2023 | Переглядів: 579 | мотопомпа, техника, насос

Читайте також на цю тему: