Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будівництво

Офісне приміщення або магазин: переваги каркасного будівництва для комерційних будівель

Автор: Светлана Егорова, 29.07.2022, 20:04:05 Офісне приміщення або магазин: переваги каркасного будівництва для комерційних будівель

Каркасне будівництво є одним із найпопулярніших для спорудження різноманітних комерційних, і не тільки, будівель у Канаді, США та багатьох країнах Європи. А все завдяки тому, що комерційні каркасні об’єкти виходять надійними, міцними, практичними й значно дешевшими за інші аналоги. Доступний такий вид будівництва і в Україні, до того ж останнім часом здобуває все більше прихильників. Якщо і ви плануєте розпочати будівництво якогось комерційного приміщення і перебуваєте в пошуках надійного забудовника та підхожих матеріалів, читайте далі. Ми розповімо докладно про те, чому каркасна будівля  – найкращий для цього варіант.

Особливості й переваги каркасних будівель

Будівлі, які зводяться за каркасним типом будівництва, виготовляють із натуральної деревини, яку обшивають та утеплюють мінеральною ватою та фанерою. Тому вони не лише екологічно чисті, а й стійкі та міцні. Для того, щоб звести каркасний офіс, торговельний центр, ресторан чи відпочинковий комплекс, потрібно значно менше часу, ніж для будівництва з блоків чи цегли. Це і є однією з найбільших переваг. Адже якщо вам потрібно вкластися не лише у бюджет, а й в обмежені часові рамки, кращого вибору бути не може.

Якщо ви хвилюєтеся через стійкість таких будівель, то вони можуть пережити вас і дочекатися ваших онуків, адже їхньої витривалості вистачає орієнтовно на 100 років. Надійні фірми-забудовники, як-от "House Group", які використовують лише найякісніші матеріали і мають власне виробництво дерев’яних панелей, дають на свої будівлі гарантію 20 років. 

Ще один великий плюс криється в тому, скільки часу триває будівництво. Загалом тривалість залежить від площі та складності проєкту, але хай який складний офіс чи ресторан має бути за проєктуванням, він буде готовий не довше як за чотири місяці із дня підписання угоди, а це, погодьтеся, дуже швидко в нинішніх умовах.

Як розрахувати вартість

Щоб визначити, чи вигідно вам будувати споруду каркасного типу, потрібно скласти проєкт будівництва, знаючи площу  та кількість поверхів. Далі ви можете звернутися до різних забудовників із проханням вирахувати приблизну вартість робіт та період виконання. У неї будуть входити:

  • розроблення проєкту, підбір дизайну;
  • підготовчі роботи з розчищення території;
  • зведення фундаменту і каркасу;
  • обшивка і тепло- та звукоізоляція;
  • перекриття і встановлення підлоги;
  • проведення комунікацій;
  • внутрішнє та зовнішнє оздоблення;
  • транспортні послуги та техніка;
  • будівельні матеріали.

Коли ви переконаєтеся, що каркасне будівництво – це оптимальний за ціною та часом варіант, можна переходити до узгодження проєкту і розрахунку точної ціни.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Будівництво" на ЖЖ.info
Будівництво | 29.07.2022 | Переглядів: 789