Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Яку обрати картку з кредитним лімітом?

Автор: Оксана Загороднюк, 29.04.2021, 10:10:25 Яку обрати картку з кредитним лімітом?

Оформлення кредитної картки онлайн – нескладне завдання. Але задля його ефективного вирішення необхідно врахувати кілька важливих моментів. Який же обрати пластик? І на що звернути увагу? Розглядом саме цих питань ми і займемося в даній статті.

Кредитний ліміт – що це?

Дане поняття тісно пов'язане з виразом «кредитка». Фактично, воно відображає те, скільки банківських грошей може отримати власник картки в якості миттєвої позики. Якщо ліміт становить 10 000 гривень, то це – максимально можлива сума онлайн-позики. Потрібно мати доступ до більш значного кредиту? Тоді слід оформляти картку з більшим лімітом.

Як можна використовувати?

Носити в гаманці карту з кредитним лімітом – гарна думка. Але як же можна отримати доступ до банківських грошей? Це можливо різними способами:

  • Отримати готівку в банкоматі. Залежно від політики фінустанови це нерідко можна робити навіть у банкоматах банків-партнерів.
  • Оплатити товари або послуги через термінал. На касі практично кожного супермаркету, салону, ресторану можна розрахуватися карткою. І для цього зовсім необов'язково, щоб на рахунку були власні кошти.
  • Оплатити товари або послуги в інтернеті. Цей спосіб є аналогом попереднього. Тільки в цьому випадку клієнт здійснює платіжну операцію повністю онлайн, навіть не контактуючи наживо з продавцем.
  • Перерахувати гроші на іншу карту. За допомогою онлайн-банкінгу можна в кілька кліків переказувати кошти родичам, друзям, знайомим, колегам тощо.


Кредитку можна вважати своєрідною фінансовою подушкою безпеки. У житті кожної людини можуть траплятися форс-мажори. І для вирішення більшості з них потрібні гроші. Добре, коли створені пристойні накопичення і немає причин влазити в борги. А якщо їх немає, то ліміт, виділений банком, виявляється як ніколи доречним.

Обираємо картку

При оцінці різних банківських продуктів враховуйте наступні принципи:

  • Чим більше ліміт по карті, тим солідніше позика, яку можна отримати в будь-який момент.
  • Чим нижче відсоток по кредиту, тим краще, адже менше доведеться переплачувати фінінституту за використання його грошей.
  • Якщо передбачено пільговий період, отриманим позикою можна користуватися абсолютно або практично безкоштовно (потрібно лише вчасно погашати заборгованість).
  • Якщо на картці допустимо зберігати особисті кошти (крім кредитного ліміту), та ще й з нарахуванням відсотків на позитивний залишок, то вона стає інвестиційним інструментом.


Також слід взяти до уваги участь кредитки в різних акційних і бонусних програмах. Наприклад, для преміальних карт банки часто виділяють персональних менеджерів, вигідні умови здійснення платіжних операцій за кордоном і т.п. Правда, обслуговування преміальних карт коштує грошей. І платити за обслуговування кредитки є сенс лише в тому випадку, якщо клієнту дійсно потрібні властиві їй додаткові переваги.

Вам потрібна карта з великим лімітом? Хочете оформити кредитку максимально швидко і при мінімальних вимогах до документів? Оцініть асортимент доступних карт в Банку Кредит Дніпро!

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 29.04.2021 | Переглядів: 1119 | банк, деньги, финансы, кредит

Читайте також на цю тему: